Σε 3 χρόνια προεδρίας, 78 μήνες τιμωρίας! [ Τoυ Γ. Κούβαρη – ethnosport.gr]

Μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό της σειράς, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού καλείται να επιστρέψει από το… 0-2 προκειμένου να ανακτήσει τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο σύμφωνα με τους ίδιους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ.

Βέβαια την παράσταση από το αγωνιστικό κομμάτι έχουν κλέψει οι απανωτές ποινές του αθλητικού δικαστή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Μετά την… εξοντωτική ποινή της Τετάρτης (20 μήνες και 72.000 ευρώ πρόστιμο), ακολούθησε μία ακόμα χθες η οποία έκανε λόγο για… έναν χρόνο απαγόρευσης εισόδου και (άλλα) 44.000 ευρώ! Αν κάποιος κάνει τη «σούμα» από τη μέρα που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ (Ιούνιος του 2012), τη στιγμή που τον παρέδωσε στον Μάνο Παπαδόπουλο (τον Δεκέμβριο του 2014) μέχρι και σήμερα θα… χάσει τον λογαριασμό!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το πρώην αφεντικό του Παναθηναϊκού έχει τιμωρηθεί (από αθλητικό δικαστή και ΕΦΙΠ) με… 6,5 χρόνια απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα (ήτοι 78 μήνες), όπως και με 285.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Χρήματα τα οποία αντιστοιχούν σε 244.000€ στην ΚΑΕ και σε 41.000€ στον ίδιο! Σαν να λέμε το συμβόλαιο ενός καλού παίκτη της ομάδας!

Στο μεταξύ, η ΕΕΑ εξέτασε στη χθεσινή της συνεδρίαση την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για εικονική μεταβίβαση των μετοχών, χωρίς όμως να βγάλει κάποια απόφαση. Αντ’ αυτού κάλεσε τις δύο ΚΑΕ (του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού) να υποβάλουν υπομνήματα εν όψει της επόμενης συνεδρίασης (στις 18/6) προκειμένου να εξετάσει πιο διεξοδικά το θέμα για να ανακοινώσει την τελική της απόφαση. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Εστεμπάν Μπατίστα ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή (και) στον τρίτο τελικό να παραμένει αμφίβολη.

Πηγή: www.ethnosport.gr