Σε σπιράλ υποτιμητικής κερδοσκοπίας η Πειραιώς

Στην Πειραιώς αντικατοπτρίζεται η άποψη των ξένων για την Ελλάδα στο βραχυχρόνιο διάστημα.
Σε καθοδικό σπιράλ trading έχει εγκλωβιστεί η μετοχή της Πειραιώς λόγω κυρίως της εξόδου της μετοχής από τον Eurostoxx 600 στις 23 Μαρτίου.
Με βάση τραπεζικές και χρηματιστηριακές πηγές funds αποχωρούν από τον τίτλο της Πειραιώς λόγω της εξόδου της μετοχής από τον Eurostoxx 600.
Παράλληλα το Capital Group που ήταν καθαρός πωλητής στην μετοχή φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του στο τίτλο.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρατηρείται ένα φαινόμενο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στην Πειραιώς.
Συνήθως όταν κάποιος αγοράζει ή πουλάει μια μετοχή χρησιμοποιεί τα παράγωγα ως μηχανισμό arbitrage.
Ειδικά στην Πειραιώς παρατηρούνται ισχυρές πιέσεις χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στα παράγωγα και αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της Πειραιώς έχει στοχοποιηθεί σε ένα καθοδικό σπιράλ υποτιμητικής κερδοσκοπίας.
Τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί 4-5 φορές το τελευταίο διάστημα και αυτό δείχνει ότι ορισμένα funds δεν βλέπουν φως στην Ελλάδα και όσο διασπώνται stop losses τόσο η υποτιμητική κερδοσκοπία οργιάζει χωρίς μάλιστα ακραίους όγκους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ορισμένους χρηματιστηριακούς κύκλους εδώ και 15 ημέρες αναφέρεται ότι «η Πειραιώς θα βρεθεί στο επίκεντρο υποτιμητικής κερδοσκοπίας με στόχο τα 0,30 ευρώ».
Ήδη η μετοχή βρίσκεται στα 0,37 ευρώ.
Η μετοχή της Πειραιώς χαλάει και όλη την ψυχολογία καθώς είναι μια εκ των δύο μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και αντικατοπτρίζει την άποψη των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα.
Το πρόβλημα δεν είναι η Πειραιώς και αν υπάρχει κάποιο «μυστικό πρόβλημα» όχι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην Πειραιώς αντικατοπτρίζεται η άποψη των ξένων για την Ελλάδα στο βραχυχρόνιο διάστημα.
Όταν γίνονται δηλώσεις π.χ. στάση πληρωμών στην Ελλάδα, ένας επενδυτής πράττει το αυτονόητο αποχωρεί άρον άρον.

www.bankingnews.gr