Σε ομηρία βρίσκονται περίπου 60 άνθρωποι στη Ντάκα του Μπαγκλαντές έπειτα από εισβολή τρομοκρατών σε εστιατόριο | Mikrometoxos.gr

Σε ομηρία βρίσκονται περίπου 60 άνθρωποι στη Ντάκα του Μπαγκλαντές έπειτα από εισβολή τρομοκρατών σε εστιατόριο

02.07.2016 01:39

 Σε ομηρία βρίσκονται περίπου 60 άνθρωποι στη Ντάκα του Μπαγκλαντές έπειτα από εισβολή τρομοκρατών σε εστιατόριο. Στην περιοχή, η οποία είναι διπλωματική συνοικία, έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά προκαλώντας πανικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπολογίζεται πως ομάδα τριών μέχρι οκτώ ενόπλων κρατούν περίπου 60 ομήρους στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery, εκ των οποίων 20 λέγεται ότι είναι ξένοι υπήκοοι.

Στο μεταξύ, αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς διπλωμάτες.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα επικαλούμενα μαρτυρίες εργαζομένων στο εστιατόριο που κατάφεραν να διαφύγουν, οι τρομοκράτες την ώρα της εισβολής φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και κρατούσαν πιστόλια, μ μαχαίρια και βόμβες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Twitter κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την κατάσταση ομηρίας.

Οι τοπικές αρχές καλούν τα ΜΜΕ της χώρας να σταματήσουν τη ζωντανή μετάδοση της επιχείρησης, ενώ παρακείμενα κτίρια διπλωματικών αποστολών έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες από τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Φωτογραφία από το εστιατόριο Holey Artisan Bakery

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017