Σε ξένο αχυρώνα μαλώνουν οι βουλευτές μας

 Image result for Σε ξένο αχυρώνα μαλώνουν οι βουλευτές μας

Τι κατάσταση είναι αυτή, που 300 άνθρωποι δεν μπορούν σε τίποτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους, την ώρα μάλιστα που εξαιτίας τους βουλιάζει ο τόπος και χάνεται ο λαός μας…

ΟΤΑΝ μια ολόκληρη ΒΟΥΛΗ, από 300 καλοπληρωμένους μάλιστα, βουλευτάδες, για τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για να βρουν 11 άτομα της προκοπής, για να φτιάξουν το ΕΣΡ απαραίτητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όργανο, για να δίνει τις άδειες και να «παρακολουθεί» τα κανάλια αν λειτουργούν σωστά και αντικειμενικά, όπως πρέπει σε κάθε δημοκρατική χώρα και συνεδριάζει, αερολογώντας, χωρίς αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο η Επιτροπή των Προέδρων του Κοινοβουλίου, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος, ΠΩΣ να μην απογοητεύεται ο κόσμος, από τα… καραγκιοζιλίκια και τα πείσματα των βουλευτών της ΝΔ, που ο ένας υποψήφιος, που προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η κυβέρνηση, τους… μυρίζει και ο άλλος τους… βρομάει και ας είναι οι προτεινόμενοι από το… σινάφι τους, ή ακόμα και αν προέρχονται από το ίδιο τους το κόμμα!

ΑΛΛΑ για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, σε αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί φταίει και η κυβέρνηση, γιατί στην προσπάθειά της να φαίνεται… «αντικειμενική» και «δίκαιη», «προσαρμόζεται» στις απαιτήσεις της… αντιπολίτευσης!

ΕΤΣΙ υποχωρώντας από εδώ, υποχωρώντας από εκεί, πάει έκοψε η… σούπα και γίναμε όλοι μαζί… ρεντίκολο της κοινωνίας…

ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ότι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να… φωνάζει και να διαμαρτύρεται…

ΑΠΟ τότε όμως που η ΝΔ έβγαλε για αρχηγό τον Κυριάκο, το έχει παραξηλώσει και με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένος ο νέος Αρχηγός και σε τίποτε δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση! Με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το άθλιο θέαμα, που όλοι οι Έλληνες βλέπουν, σχετικά με τη σύσταση του ΕΣΡ για να χορηγήσει τις άδειες λειτουργίας των καναλιών, τα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επί 27 χρόνια τα έχουν αφήσει να λειτουργούν παράνομα, χωρίς μάλιστα να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή στο Δημόσιο.

ΞΕΡΟΥΜΕ όμως επίσης ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ… και όχι να την «τραβάνε» από τη μια μεριά η αντιπολίτευση και από την άλλη κάποιοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και έτσι να μην ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ τίποτε στον τόπο.

ΓΙΑΤΙ δυστυχώς, αυτή η παρελκυστική τακτική, για τη σύσταση του ΕΣΡ, ισχύει και για πολλά άλλα σοβαρά πράγματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ όποια συζήτηση θέλετε στη Βουλή και έκπληκτοι θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συμφωνεί με τον άλλον, αλλά σε κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα, οι γνώμες που ακούγονται μέσα στο Κοινοβούλιο, το ΙΕΡΟ της Δημοκρατίας, είναι πολλές φορές… περισσότερες και από τον αριθμό των κομμάτων!

ΓΙΑΤΙ δυστυχώς υπάρχουν σε όλα όσα συζητούνται, «διαφωνίες» όχι μόνο όσες είναι ο αριθμός των κομμάτων, αλλά συνήθως πολύ περισσότερες, γιατί ακόμα και σε κάθε κόμμα υπάρχουν… αντιρρησίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα νομοσχέδιο που να ψηφίζεται ομόφωνα.

ΔΕΝ είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – να τα κάνουν όλα λανθασμένα, κάπου κάπου, στο κάτω-κάτω της γραφής, έστω και κατά τύχη έπρεπε να τους… ξεφεύγει και κανένα, αλλά δυστυχώς σε όλα τα νομοσχέδια που πάνε για συζήτηση στη Βουλή, όλα «ψηφίζονται» μόνο από τα κυβερνητικά κόμματα. Σχεδόν ποτέ δεν ψηφίστηκε κάτι με ομοφωνία!

ΕΝΩ κανονικά θα έπρεπε στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος, όλα τα νομοσχέδια να ψηφίζονταν με ομοφωνία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υποβάλλονταν στη Βουλή, ύστερα από σχετική συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των κομμάτων.

ΑΝ από την αρχή είχε επιτευχθεί κάποιου είδους ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, η χώρα ή θα είχε γλιτώσει τα μνημόνια ή θα τα είχε ξεφορτωθεί σήμερα…

«Κ»