Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Φέργκιουσον μετά τα βίαια επεισόδια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Φέργκιουσον μετά τα βίαια επεισόδια

Εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον 18χρονου άνδρα για επίθεση κατά της αρχής μετά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Η κομητεία του Σεντ Λούις κήρυξε σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον του Μιζούρι, επικαλούμενη τα βίαια επεισόδια στην πόλη κατά την επέτειο του θανάτου ενός άοπλου μαύρου έφηβου, του Μάικλ Μπράουν, από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού.

«Οι πρόσφατες πράξεις βίας δεν θα γίνουν ανεκτές σε μια κοινότητα η οποία εργάστηκε τόσο ακούραστα τη χρονιά που πέρασε για να ανοικοδομηθεί και να γίνει πιο δυνατή», ανέφερε ο Στιβ Στίνγκερ, ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φέργκιουσον - Μάικλ Μπράουν - πυροβολισμοί - πορεία - αστυνομία

Εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες νωρίτερα σήμερα Δευτέρα εναντίον ενός 18χρονου άνδρα για επίθεση κατά της αρχής στο Φέργκιουσον, μετά την ανταλλαγή πυρών στην οποία ενεπλάκη με αστυνομικούς την προηγούμενη νύχτα.

Ο άνδρας, Τάιρον Χάρις, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Φέργκιουσον - Μάικλ Μπράουν - πορεία μνήμης - αστυνομία - πυροβολισμοί - τραυματίας

Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν τη Δευτέρα επειδή πήδηξαν οδοφράγματα έξω από δικαστήριο στο Σεντ Λούις, σε μία ημέρα «κοινωνικής ανυπακοής».

Φέργκιουσον - Μάικλ Μπράουν - πορεία μνήμης - αστυνομία

 http://www.antenna.gr/
Στείλε το σχολιό σου