Σε ηλικία 98 ετών απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος Κιρκ Κερκόριαν - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σε ηλικία 98 ετών απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος Κιρκ Κερκόριαν

16.06.2015 19:07

Σε ηλικία 98 ετών απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος Αρμένικης καταγωγής, Κιρκ Κερκόριαν όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα. Γεννημένος το 1917 στο Φρένσκο της Καλιφόρνια, για να μπορέσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, ο Kirk Kerkorian εγκατέλειψε το σχολείο ενώ πήγαινε ακόμα γυμνάσιο για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μποξ. Αργότερα ήταν γνωστός με τον τίτλο «Rifle Right Kerkorian». Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε για την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας.

Στο τέλος αποφάσισε να ασχολήθεί με το πραγματικό του πάθος και ξεκίνησε να κατασκευάζει μερικά από τα μεγαλύτερα θέρετρα και ξενοδοχεία του Las Vegas. Οι ικανότητες του ως πιλότου τον οδήγησαν να ασχοληθεί με μια αεροπορική εταιρεία αλλά τελικά τον κέρδισε ο κατασκευαστικός κλάδος, και είναι υπεύθυνος για την κατασκευή πολλών από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.

 

Αργότερα, ο Kerkorian επεκτάθηκε αγοράζοντας εταιρείες που αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω της Tracinda, με έδρα το Beverly Hills. Υπήρξε ο φύλακας άγγελος αλλά και ο απειλητικός δαίμονας του Ντιτρόιτ έπειτα από πολλούς γύρους αγορών μετοχών των General Motors (GM), Chrysler και Ford (F). Μετά την ύφεση, Kerkorian και Tracinda εγκατέλειψαν τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και διαφοροποιήθηκαν.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017