Σε ελεύθερη πτώση το ριχτάδικο της Deutsche Bank - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σε ελεύθερη πτώση το ριχτάδικο της Deutsche Bank

23.09.2016 15:06

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας απουσιάζει από τη λίστα των πέντε κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάταξη του think tank «Coalition», η Deutsche Bank, για πρώτη φορά από το 2008, βρίσκεται στην έκτη θέση, μένοντας εκτός των πρώτων πέντε θέσεων.

Η αξιολόγηση του «Coalition» βασίζεται σε μία σειρά παραγόντων, όπως τα έσοδα, τα κέρδη, η επενδυτική δραστηριότητα, τα deals κ.α.

Στην προηγούμενη αξιολόγηση, η γερμανική τράπεζα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα, θέση την οποία ξεκίνησε να «χάνει» από τη στιγμή έναρξης του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Aξίζει να σημειωθεί ότι και οι πέντε κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες** εδρεύουν στις ΗΠΑ, με κορυφαία όλων να αναδεικνύεται η JP Morgan. Ακολουθούν η Goldman Sachs, η Citigroup, η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS και HSBC.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Καταθετικών Εταιρειών του αμερικανικού Κογκρέσου χαρακτήρισε την Deutsche Bank ως την πιο επικίνδυνη τράπεζα για το παγκόσμιο συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

**ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΡΙΧΤΑΔΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017