Σε δύο μήνες ο Πιστόριους βγαίνει από τη φυλακή | Mikrometoxos.gr

Σε δύο μήνες ο Πιστόριους βγαίνει από τη φυλακή

08.06.2015 16:18

Ο παραολυμπιονίκης που δολοφόνησε τη φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ έχει δικαίωμα να ζητήσει μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό – Τον Νοέμβριο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η νέα εκδίκαση της υπόθεσης

Δέκα μήνες μετά την επιβολή της ποινής, δηλαδή τον ερχόμενο Αύγουστο, έχει το δικαίωμα ο Όσκαρ Πιστόριους να βγει από τη φυλακή, όπου βρίσκεται για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στη Νότια Αφρική, και βάσει της πρωτόδικης απόφασης που ήταν «φόνος εξ αμελείας», ο Παραολυμπιονίκης μπορεί μετά την πάροδο δέκα μηνών να ζητήσει μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό!

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από το συγγενικό περιβάλλον του Πιστόριους μεταδίδει μάλιστα πως κάτι τέτοιο έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να συμβεί στις 21 Αυγούστου, όταν και συμπληρώνεται ημερολογιακά το χρονικό διάστημα.

Σήμερα εξάλλου έγινε γνωστό πως η επανεξέταση της πολύκροτης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται, πως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου πως ο Πιστόριους ήταν ένοχος για φόνο εξ’ αμελείας, γεγονός που οδήγησε σε μικρή ποινή εις βάρος του, ο εισαγγελέας κατέθεσε έφεση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017