Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, υπάρχει μια τράπεζα που δίνει ρευστότητα σχεδόν σε όλες τις τράπεζες – Ποια είναι; | Mikrometoxos.gr

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, υπάρχει μια τράπεζα που δίνει ρευστότητα σχεδόν σε όλες τις τράπεζες – Ποια είναι;

03.07.2015 09:44
Η μέχρι πρότινος τελευταία…βρίσκεται σχεδόν στην καλύτερη κατάσταση ρευστότητας και δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Τετάρτης 1η Ιουλίου στήριξε με ρευστότητα άλλες τράπεζες.
Παρακολουθώντας στενά και όχι επιφανειακά το τραπεζικό ρεπορτάζ 18 χρόνια με απόλυτη συνέπεια έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων και κρίσεων….αλλά την τρέχουσα περίοδο μας έχει κάνει εντύπωση η στάση μιας τράπεζας.
Την τρέχουσα περίοδο, όπου Ελλάδα και τράπεζες βρίσκονται στην κυριολεξία στην ζώνη της χρεοκοπίας, την τρέχουσα περίοδο της ακραίας ασφυξίας με μόλις 800 εκατ – 1 δισεκ. εναπομείνασα ρευστότητα, την τρέχουσα περίοδο όπου οι τράπεζες είναι κλειστές με capital controls, την τρέχουσα περίοδο όπου οι τράπεζες είναι zombie…υπάρχει μια τράπεζα που αιμοδοτεί με ρευστότητα τις περισσότερες συστημικές τράπεζες.
Ποια είναι αυτή;
Πριν βιαστείτε να απαντήσετε αναλογιστείτε ότι η τράπεζα αυτή είχε βρεθεί στον βούρκο καθώς ο μέτοχος της την εγκατέλειψε.
Η τράπεζα αυτή ανακεφαλαιοποιήθηκε επιτυχώς και διοικείται από μια ικανότατη διοίκηση που δεν λειτουργεί περιχαρακωμένη αγνοώντας τον κλάδο, αλλά λειτουργεί με κριτήρια διασφάλισης της σταθερότητας των τραπεζών.
Η μέχρι πρότινος τελευταία…βρίσκεται σχεδόν στην καλύτερη κατάσταση ρευστότητας και δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ της Τετάρτης 1η Ιουλίου στήριξε με ρευστότητα άλλες τράπεζες.
Η τράπεζα αυτή διαθέτει απόθεμα εγγυήσεων που αντιστοιχεί στο 35% με 37% των τελευταίων αποθεμάτων collaterals που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες.
Ποια είναι αυτή η τράπεζα; ΣΩΣΤΑ μαντέψατε…
Είναι η Eurobank.
Το κείμενο αυτό είναι 100% ακριβές, δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας και δεν αμφισβητείται.www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017