ΤΡΑΠΕΖΕΣ(4): Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου των προχώρησε η Euroxx – οι νέες τιμές στόχου | Mikrometoxos.gr

ΤΡΑΠΕΖΕΣ(4): Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου των προχώρησε η Euroxx – οι νέες τιμές στόχου

26.03.2015 03:19

TΡΑΠΕΖΕΣ: Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση ”Απόδοσης ανώτερης της Αγοράς” για τον κλάδο.

Σε επαναλαμβανόμενη βάση, οι Αlpha, Eurobank και Πειραιώς παρέμειναν ζημιογόνες το Q4 ενώ και η Εθνική γύρισε σε ζημιές μετά από 8 συνεχόμενα τρίμηνα κερδοφορίας.

Αυτό αντανακλά τις διευρυμένες ζημιές από συναλλαγές, τις εποχιακά υψηλές λειτουργικές δαπάνες και τις αυξημένες προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση ”Απόδοσης ανώτερης της Αγοράς” για τον κλάδο, τονίζοντας ότι πλέον διαπραγματεύονται στο 0,3-0,6 επί της λογιστικής τους αξίας για το 2015 έναντι 0,9 για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Aντανακλώντας τις πολιτικές και μακροοικονομικές αβεβαιότητες, τις ανησυχίες στο μέτωπο της ρευστότητας, αλλά και της φερεγγυότητας των ιδρυμάτων βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχημένα την τρέχουσα αξιολόγηση και θα έλθει σε συμφωνία για νέο πρόγραμμα μετά τον Ιούνιο, κάτι που θα βοηθήσει τις τράπεζες να επιστρέψουν σταδιακά στην ομαλότητα.

Το μεγαλύτερο αρνητικό ρίσκο αφορά μια πιθανή νέα πολιτική αβεβαιότητα μετά τη λήξη της τετράμηνης παράτασης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή κάνει σύσταση ”Απόδοσης ανώτερης της Αγοράς” και για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, ενώ δίνει τιμή-στόχο στα 0,7000 ευρώ για την Πειραιώς, στα 2,0000 ευρώ για την Εθνική, στο 0,1500 ευρώ για την Eurobank και στο 0,4500 ευρώ για την Alpha.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017