Σε αναμονή η Lamda για το Ελληνικό – Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο Τ. Γιαννίτσης στη γ.σ. της εταιρείας

Εν αναμονή επικοινωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διαπιστωθεί πώς θα προχωρήσει το έργο ανάπτυξης στο Ελληνικό βρίσκεται η διοίκηση της Lamda Development.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Γιαννίτσης, “θέλουμε να πιστεύουμε πως θα προχωρήσει –σ.σ. αναφέρεται στην επένδυση στο Ελληνικό- γιατί θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα πέρα από την εταιρεία. Ταυτόχρονα πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση εξαιτίας αυτών των έκτακτων συνθηκών που ζούμε, πρέπει να δείξει ψυχραιμία, υπομονή και να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να σπρώξει θετικά το έργο προς τα εμπρός. Είναι προφανές πως υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά δεν έχει νόημα να μπει κάποιος σε μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις.”

 

Ο ίδιος σημείωσε «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση ότι το έργο της ανάπτυξης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έχει βαλτώσει». Για να συμπληρώσει “είμαστε σε μια μεταβατική φάση και ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο ορατό αποτέλεσμα σε αυτό το ζήτημα”.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε πως αυτή την περίοδο “κάνουμε τις μελέτες που πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους φορείς όταν μας ζητηθούν. Για την πρόσφατη υπόθεση με το αίτημα αξιοποίησης 12 στρεμμάτων στο πλαίσιο σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, είπε πως “δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα και όταν γίνει θα το σχολιάσουμε”.
Για τις αλλαγές που ζητούν ορισμένοι φορείς στο Master Plan που κατέθeσε η εταιρεία στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως “η εταιρεία είχε την τεχνογνωσία να καθήσει με διεθνείς ομίλους συμβούλων ώστε να αναπτύξει το Στρατηγικό Σχέδιο για το Ελληνικό.

Φτιάξαμε κάτι μετά από 16 μήνες ώστε να είναι αρχιτεκτονικά άρτιος. Ο άλλος στόχος ήταν να φτιαχθεί μία ανάπτυξη που να συντελέσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και στο τουριστικό ρεύμα. Ολα αυτά αλληλεπιδρούν. Είναι σαν ένα παζλ που αν του πάρεις ένα κομμάτι επηρεάζονται και τα άλλα. Γι αυτό το λόγο οποιαδήποτε προτεινόμενη αλλαγή πρέπει να μελετηθεί βαθιά και αναλυτικά, αν και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις”.
Για το νομικό θέμα που τυχόν θα προκύψει σε περίπτωση ακύρωσης του έργου, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως η σύμβαση που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο αφορά την εκπλήρωση από πλευράς δημοσίου συγκεκριμένων πραγμάτων σε δύο χρόνια”. Ωστόσο θέση της εταιρείας είναι να μη μπει σε συζήτηση για τα νομικά θέματα γιατί θεωρεί πως “για να προχωρήσει η επέδυση με υγιή τρόπο πρέπει να όλοι οι φορείς να βρουν την κατάλληλη λύση με συναινετικό τρόπο”. “Σαφώς από τη σύμβαση προκύπτουν νομικά δικαιώματα αλλά δε θέλουμε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα” ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της εισηγμένης.
Η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε πως πέραν των έργων που έχει ολοκληρώσει και προωθεί, διερευνά ευκαιρίες στην αγορά με έμφαση στο λιανικό real estate. Επίσης τόνισε πως στρατηγικά πιστεύει στον τομέα των μαρίνων όπου υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες δεν έχουν αναδειχθεί. Ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε πως την τελευταία 5ετία η  Lamda σε όλα της τα project έχει υλοποιήσει επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, για το project του IBC (το μέρος του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται ήδη το Golden Hall), η εταιρεία αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις και εκτιμά οτι το προσεχές φθινόπωρο θα υπάρξουν νεώτερα. Η Lamda θα υλοποιήσει στο συγκεκριμένο Project ποσό των 25 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η συνέλευση ενέκρινε και την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστού 10% και ανώτατη τιμή τα 10 ευρώ.