«Σε αγαπάμε», είναι το μήνυμα των Σύρων προσφύγων στη Μέρκελ

ΜΕΡΚΕΛ : ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΟΙ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ…

Με μία εικόνα της Γερμανίδας καγκελαρίου που την κάνει να μοιάζει με… άγγελο και ένα ευχαριστήριο μήνυμα δείχνουν οι πρόσφυγες της Συρίας την ευγνωμοσύνη τους στην Άνγκελα Μέρκελ.

Η εικόνα κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου μέσω Facebook και Twitter. Σε αυτή η Γερμανίδα καγκελάριος απεικονίζεται πιο ήρεμη από ποτέ, με φόντο την γερμανική σημαία που παραπέμπει σε φτερά… αγγέλου.

«Σε αγαπάμε», είναι το μήνυμα των Σύρων προσφύγων στη Μέρκελ για το μεγάλο δώρο που τους έκανε να αναστείλει ουσιαστικά την εφαρμογή της συνθήκης «Δουβλίνο 2» καθώς το Βερολίνο σταμάτησε να στέλνει τους πρόσφυγες από τη Συρία πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, όμως, ακροδεξίοι αποδοκίμασαν την κυρία Μέρκελ κατά την επίσκεψή της σε κέντρο μεταναστών στην πόλη Χάιντεναου. Φωνάζοντας «είσαι προδότης» περίπου 200 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στη Γερμανίδα Καγκελάριο ενώ διερχόμενοι οδηγοί κόρναραν κατά της κυρίας Μέρκελ σύμφωνα με τις «οδηγίες» ακροδεξιών οργανώσεων που είχαν δοθεί μέσω social media.

Η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος σε δηλώσεις της ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο μίσος χαρακτηρίζοντας τα πρόσφατα επεισόδια σε βάρος μεταναστών στο Χάιντεναου ως «ντροπιαστικά».