«Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση» η Βίκυ Σταμάτη

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ

Εξαντλημένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση εντοπίστηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία χθες τα ξημερώματα είχε αποδράσει από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

«Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση» η Βίκυ Σταμάτη

Η κ.Σταμάτη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει».

Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης.

Αναζητείται γυναίκα που φέρεται ότι την βοήθησε στην απόδραση
Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν μία γυναίκα που φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει και στη συνέχεια της πρόσφερε καταφύγιο στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυνίακα αυτή την είχε επισκεφτεί στο Δρομοκαϊτειο χωρίς η επίσκεψή της να καταγραφεί στα επίσημα βιβλία του επισκεπτηρίου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν να είναι η ίδια γυναίκα να είναι η ίδια που επικοινώνησε με το δικηγόρο κ. Ραγκούση και να του υπέδειξε το σημείο που βρίσκεται η κ. Σταμάτη.