Σεβασμό στους Έλληνες ζητά η γερμανική έκδοση της Le Monde Diplomatique - Υπερόπτες οι Ευρωπαίοι - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σεβασμό στους Έλληνες ζητά η γερμανική έκδοση της Le Monde Diplomatique – Υπερόπτες οι Ευρωπαίοι

13.03.2015 12:36
Σεβασμό στους Έλληνες ζητά η γερμανική έκδοση της Le Monde Diplomatique, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Όπως σημειώνει σε σχόλιό του ο Σερζ Χαλιμί, διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας, «δίνεται ολοένα εντονότερα η εντύπωση ότι οι ισχυροί της Ευρώπης έχουν συνεννοηθεί:
Στο Βερολίνο, όπως και στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα, τη Χάγη και το Ελσίνκι, ανακοινώθηκε υπεροπτικά αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η αλλαγή εξουσίας δεν αλλάζει τίποτα, διότι η πολιτική που καταψήφισαν οι Έλληνες πρέπει να συνεχιστεί όπως πριν. Το ίδιο ακούστηκε και από τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, απλά με κάπως πιο ευγενικά λόγια και όχι τόσο φωναχτά».
Όπως υπογραμμίζει ο γάλλος αρθρογράφος, «ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει τι περιμένουν από αυτόν: μία πλήρη συνθηκολόγηση. Επειδή κάθε φορά που προβάλλει αντίσταση, όταν κινητοποιεί τον ενθουσιασμό των Ελλήνων, προκαλεί μία ολόκληρη οικονομική τάξη».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017