Σαράντης: Προβλέπει αύξηση μεγεθών το 2015 - Διατηρεί την στρατηγική επέκτασης μέσω εξαγορών – Θα διαθέσει 45 εκατ. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σαράντης: Προβλέπει αύξηση μεγεθών το 2015 – Διατηρεί την στρατηγική επέκτασης μέσω εξαγορών – Θα διαθέσει 45 εκατ.

24.03.2015 03:13

Άνοδο των μεγεθών του «βλέπει» ο όμιλος Σαράντη για την τρέχουσα χρήση.

Ωστόσο, η όποια άνοδος θα προέλθει από τις ξένες θυγατρικές και τις εξαγορές σημάτων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του ομίλου Σαράντη, διατηρεί αρνητική πρόβλεψη για τις εξελίξεις στην εσωτερική αγορά. Ήδη στο α’ τρίμηνο του 2015, ο όμιλος παρουσιάζει διψήφια πτώση πωλήσεων σε like for like βάση στην Ελλάδα, η οποία εξουδετερώνεται από τις πωλήσεις νέων σημάτων.

 

Την ίδια ώρα η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει την επεκτατική της στρατηγική διατηρώντας επαφές για νέες εξαγορές εταιρειών και σημάτων εντός του 2015, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για αυτό μάλιστα προϋπολογίζει κεφάλαια περίπου 45 εκατ. ευρώ ως ενδεχόμενη δαπάνη για μελλοντικές εξαγορές.

 

Αυτό αναφέρθηκε στην καθιερωμένη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2014 του ομίλου στην  Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, όπου δόθηκαν αναλυτικές προβλέψεις μεγεθών και για την τρέχουσα χρήση. Σε επίπεδο κύκλου εργασιών η πρόβλεψη κάνει λόγω για αύξηση κατά 8% σε ενοποιημένη βάση, αλλά όπως εξήγησε ο CFO του ομίλου, Κ. Ροζακέας, στην Ελλάδα σε απολύτως συγκρίσιμη βάση αναμένεται πτώση πωλήσεων κατά 2%. Την επίδοση στην εσωτερική αγορά θα «σώσει» η προσθήκη του σήματος Noxzema που εξαγοράστηκε στο τέλος του 2014 από την P&G, και προστέθηκε στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου τον Ιανουάριο του 2015.

 

Η εκτίμηση της Σαράντης κάνει επίσης λόγο για αύξηση πωλήσεων κατά 4% από το σύνολο των θυγατρικών στη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και για οφέλη από την προσθήκη των προιόντων της τσέχικης εταιρείας καλλυντικών Astrid. Με βάση αυτή την πρόβλεψη όσον αφορά τις πωλήσεις, η Σαράντης εκτιμά ότι τα κέρδη EBITDA θα διαμορφωθούν στα 29,75 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16%, τα προ φόρων κέρδη στα 24,20 εκατ. ευρώ (+12,6%) και τέλος τα καθαρά μετά φόρων κέρδη στα 19,36 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12,9% έναντι του 2014.

Επιπλέον, η διοίκηση θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την 12η Μαΐου 2015, την πληρωμή μερίσματος για την χρήση του 2014 ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017