Σαμαράς: «Αποτύχατε με πάταγο κ. Τσίπρα και μας οδηγείτε εκτός Ευρωζώνης» – Χαμός με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

 

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Βουλη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα του προεδρείου και συνέχισε να προεδρεύει, ενώ νωρίτερα μιλούσε ως βουλευτής, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό της Βουλής που ορίζει ότι ο πρόεδορς της Βουλής από τη στιγμή που θα πάρει το λόγο ως ομιλητής δεν μπορεί να ανέβει στην έδρα μέχρι που θα τελειώσει η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 2 του ΚτΒ «O Πρόεδρoς της Boυλής μιλεί από την έδρα. Aν όμως θέλει να μιλήσει για την oυσία τoυ συζητoύμενoυ θέματoς, παραχωρεί τη θέση τoυ στoν αναπληρωτή τoυ και δεν μπoρεί να επανέλθει σ’ αυτήν πριν λήξει η συζήτηση για τo θέμα αυτό».
Η παρουσία της στην έδρα προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ και ο κ. Σαμαράς σχολίασε «Ανεβήκατε την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Δεν είστε Πρόεδρος της Βουλής. Είστε δικτάτορας» ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε «επιτέλους  να την μαζέψετε Δεν είναι Πρόεδρος του κοινοβουλίου αλλά πρόεδρος του κόμματός σας».
Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε και παρέμεινε στην έδρα με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να αποχωρήσει από το βήμα των ομιλητών και μαζί με την ΚΟ της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας. Αποχώρησαν δε και οι βουλευτές του Ποταμιού. Επικράτησε πανικός και η ένταση μεταφέρθηκε στους διαδρόμους.
Αμέσως, ο πρωθυπουργός παρενέβην και υπέδειξε στην Πρόεδρο να διακόψει την συνεδρίαση για 10 λεπτά. Κάλεσε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει στην αίθουσα καθώς όπως όπως είπε «τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Βουλή».

Λίγη ώρα μετά η Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε και ανακοίνωσε ότι ανέβηκε στο προεδρείο για να… τιμήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά επειδή είναι εκτός του κανονισμού κάτι τέτοιο αποφάσισε να κατέβει και να προεδρεύσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος. Ετσι, ο κ. Σαμαράς επανήλθε για να ολοκληρώσει την ομιλία του. Η οπισθοχώρηση της κ. Κωνσταντοπούλου ηρέμησε τα πράγματα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε πιο ήρεμους τόνους.

Επανερχόμενος ο κ. Σαμαράς είπε «τρομοκρατούμαι και μόνο που σκέφτομαι τι θα γινόταν αν η κ. Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να με τιμήσει.

Η ομιλία

Μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα – παρωδία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο δημοψήφισμα ουσιαστικά δεν κρίνεται εκείνη ή η άλλη συμφωνία, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο κύριος Σαμαράς και ρώτησε τι ακριβώς τίθεται σε δημοψήφισμα «ένα non-paper, ένα working paper; Είμαστε στα καλά μας»;

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι προχωρεί σε πραξικόπημα κάνοντας ένα δημοψήφισμα παρωδία, που καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν θα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη.

«Καλείτε το λαό να εγκρίνει ο ίδιος την αποκοπή του από την ΕΕ. Αυτό που θα κληθούν να πουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι στα 8,5 δισ. ευρώ που προτείνει η τρόικα ή η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

«Το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» τόνισε, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί καλύτερης διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον υπουργό Οικονομικών έξω από το Eurogroup. Την παράταση που ζητήσαμε, δεν την πήραμε. Το βράδυ της Τρίτης θα είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της Ευρώπης» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, κ Τσίπρα. Φέρατε μια απαράδεκτη συμφωνία και οδηγείτε σε έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη. Η δική σας συμφωνία που φέρατε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο. Έχετε ικανοποιήσει πλήρως και απολύτως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οκτώ φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από το email Χαρδούβελη. Προεκλογικά υποσχεθήκατε 11 δισ. για παροχές και φέρνετε μέτρα λιτότητας 8,5 δισ. ευρώ. Είναι ο δικός σας εφιάλτης, κ. Τσίπρα».

Και ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν φέρατε για το δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; Μήπως γιατί θα την καταψηφίζατε πανηγυρικά; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην πρόταση που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικός σας δήλωσε ότι οδηγεί σε ανεργία, είναι υφεσιακή και το email Χαρδούβελη μπροστά της μοιάζει παιχνιδάκι»

ΑΠΕ