Σακελλαρίδης «Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων μέτρων η κυβέρνηση» | Mikrometoxos.gr

Σακελλαρίδης «Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων μέτρων η κυβέρνηση»

12.03.2015 11:20

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε επίπεδο περικοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» δήλωσε.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε στην ερώτηση για το  πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα έξι με οκτώ δισ. που απαιτούνται για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, απάντησε: «Υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας. Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ σήμερα στο Παρίσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής της παλιάς εργαλειοθήκης και πως έχει ζητηθεί από τον οργανισμό να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

«Έχουν να κάνουν με καλύτερη απόδοση φόρων μέσω καλύτερης διασταύρωσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» ανέφερε ενδεικτικά ο Γ. Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το θέμα «δεν είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης· αυτά τα θέματα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα θέσει επιτακτικά επί τάπητος».

Αναφερόμενος στην προαναγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι είναι έτοιμος να υπογράψει την εντολή κατάσχεσης γερμανικής κρατικής περιουσίας, βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση συγγενών θυμάτων στο Δίστομο το 1944, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε πως θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Από εκεί και πέρα τυχόν υπογραφή του είναι θέμα σοβαρό που αφορά την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Το θέμα σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τις βολές που εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αστική ευγένεια και τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει θίξει ποτέ κανέναν.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017