«Σέντρα κεκλεισμένων των θυρών»

«Aπόφαση της κυβέρνησης είναι οι αγώνες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών».Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής αναφορικά με την επανέναρξη της Super League δηλώνοντας: 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά το τέλος της σύσκεψης με τους Γκιρτζίκη, Μποροβήλο και Καλογιάννη ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την τύχη της Super League.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και αυτή την απόφαση θα την επανεξετάσουμε την Τετάρτη και για την επόμενη αγωνιστική» ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη των μέτρων που αποφασίστηκαν για την καταπολέμηση της βίας, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει πιστά τα μέτρα, προχωράμε με σύνεση, αλλά κι αποφασιστικότητα κι ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσουν όλοι».

Αναφορικά με τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι «θα ισχύσουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν» και πως «η πολιτεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του».

Αναλυτικά η δήλωση Κοντονή

«Μετά από μία μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, είμαι σε θέση να σας πω πως από αύριο θα ισχύει ο οδικός χάρτης που έχουμε συμφωνήσει για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας ότι θα τηρηθεί σημείο προς σημείο.

Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αυτή η απόφαση ενδέχεται να ισχύσει και για τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της βίας, τα οποία θα ληφθούν, άλλα από αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά, επειδή χρειάζεται δουλειά στους καταστατικούς χάρτες και τον πειθαρχικό κώδικα.

Τα άμεσα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα είναι η άμεση διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων σε περίπτωση που σημειώνονται βιαιότητες στα γήπεδα, χρηματικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται και αφαίρεση βαθμών. Για τα δύο τελευταία, βέβαια, χρειάζεται αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα των διοργανωτριών.

Στα σχέδια τα οποία θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνονται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η παρακολούθηση και ο έλεγχος των αγωνιστικών χώρων, αλλά και μέτρα που θα συμβάλλουν στην πάταξη της βίας και της φοροδιαφυγής.

Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να διεξαχθεί σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα, με τα οποία θα εξοπλιστεί η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές για την πάταξη της βίας και της φοροδιαφυγής.

Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που σας περιέγραψα, όπως επίσης και άλλα για τις αναρτήσεις πανό κτλ, να διαπιστώσουν όλοι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει.

Ελπίζω κι εύχομαι όλοι να αντιληφθούν ότι προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση, αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα».

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου, τόνισε: «Δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τα ματς του Κυπέλλου, αλλά θα ζητήσω ότι συμφωνήθηκε απόψε. Σε αυτό να περιμένετε την έκδοση οδηγίας από την ΕΠΟ. Θα έχουμε μία σειρά επαφών για αυτό τον αγώνα. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα. Όλα τα Υπουργεία θα συζητήσουμε ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με φυσιολογικές συνθήκες. Όσα έγιναν μέχρι σήμερα πρέπει να αποτελούν μήνυμα».

Για το πώς θα ξέρουν εάν τα μέτρα θα έχουν επιτυχία είπε: «Αυτό θα σας το πω όταν θα έχουμε μία σαφή εικόνα για το εάν όλα αυτά τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πάταξη της βίας. Με απλά λόγια αυτό που θέλουμε είναι να ξέρει ο κάθε πατέρας που το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο ότι δεν θα το βρει σε κανένα νεκροτομείο, σε κανένα νοσοκομείο ή στο αυτόφωρο».