ΣΩΚΡ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Eπίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ για το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων | Mikrometoxos.gr

ΣΩΚΡ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Eπίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ για το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων

20.05.2015 03:29

ΣΩΚΡ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ο πρόεδρος του ομίλου Intralot λαμβάνοντας το λόγο “για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό” όπως χαρακτηριστικά είπε, στηλίτευσε το μοντέλο παραχώρησης των κρατικών συμμετοχών…

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη γειτονική Τουρκία, αναφέροντας συγκεκριμένα το παράδειγμα της παραχώρησης της κρατικής λοταρίας Milli Biyango πέρυσι τον Αύγουστο. 

Όπως σημείωσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα έχει φανεί ότι γίνονται με έναν και μόνο συμμετέχοντα και χαρακτήρισε “απαράδεκτα πράγματα” να έχει νομοθετηθεί η ασυλία των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ. 

Σημείωσε χαρακτηριστικά, πως στην περίπτωση του ΟΠΑΠ υπήρξε το “πρωτοφανές” να πληρωθεί το τίμημα για το 33% το Οργανισμού με ομόλογα τα οποία είχαν ως εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που δεν κατείχε ο προσφέρων, δηλαδή το επενδυτικό σχήμα EMMA Delta που πλειοδότησε και στο διαγωνισμό.  

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν με τα λεγόμενά του ανοίγει μέτωπο με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι “η αντιμετώπιση της Intralot από την πλευρά ορισμένων από τους σημερινούς μετόχους της ΟΠΑΠ δεν ήταν καθόλου κόσμια και ευγενική κατά την περίοδο που πραγματοποιούνταν ο σχετικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ”. 

Συμπλήρωσε δε, ότι ο όμιλος είχε δεχθεί και απειλές αναφέροντας σχετικές αποκαλύψεις που είχαν γίνει σε ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, τις οποίες είχε τότε καταγγείλει ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος. 

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι “δεν υπάρχουν όμως hard feelings, έτσι είναι οι μπίζνες, σήμερα μπορεί να είσαι αντίπαλος και αύριο συνεργάτης”.

Αποκάλυψε επίσης ότι πριν από τέσσερις ημέρες απέστειλε επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη προτείνοντας στην κυβέρνηση τη δημιουργία “Εθνικής Λοταρίας” μέσω της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν σημαντικά τα κρατικά έσοδα.

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως μέσω της νέας λοταρίας το δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500 – 600 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα από την αδειοδότηση εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος ήταν πρόχειρες και δεν θα επιβεβαιωθούν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο κ. Κόκκαλης επιτέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων. Είπε πως στους περισσότερους διαγωνισμούς εμφανίστηκε μόνο ένας υποψήφιος και μάλιστα σε μια περίοδο όπου έχουν καταποντιστεί οι αξίες των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων. 

Νωρίτερα είχε υποστηρίξει πως “είναι βέβαιο ότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την έξοδο από την κρίση. Το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας”.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017