ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 26%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9%, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 6% δείχνουν τα πρώτα δείγματα των κυλιόμενων με αναγωγές

 

ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 26%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9%, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 6%, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΛΙΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ 
Χθες είχαμε την πρώτη δημοσκόπηση για το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας την οποία δημοσίευσε το Fimotro με αναποφάσιστους ψηφοφόρους και χωρίς αναγωγή. Χθες ήταν η δεύτερη μέρα των τριών κυλιόμενων μετρήσεων που εκτός απροόπτου θα δημοσιευθούν σε Κυριακάτικες εφημερίδες και δείχνουν σαφώς ότι το πρώτο κόμμα κινείται καθαρά κάτω από το 30%, όπως ακριβώς είχαμε εκτιμήσει από την αρχή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro τα πρώτα κόμματα παίρνουν τα εξής ποσοστά:

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ 28%
ΝΔ 26%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6%
ΚΚΕ 5%
ΠΟΤΑΜΙ 4% 
ΠΑΣΟΚ 4%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΝ 4%
ΑΝΕΛ 3%
Όλα αυτά βεβαίως περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές ως μια πρώτη ένδειξη των τάσεων που κυριαρχούν τώρα στην κοινή γνώμη. Μέχρι αύριο Πέμπτη θα έχουν μπει και τα νεα δείγματα και θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος των ερευνών. Από την επόμενη Δευτέρα οι προσεχείς δημοσκοπήσεις για μια πιο καθαρή εικόνα των τάσεων του εκλογικού σώματος…
Σ.Σ. Fimotro : αναφέραμε τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής που βρίσκουν οι δημοσκόποι με αναγωγές. Το επισημαίνουμε γιατί ορισμένες εταιρείες μετρήσεων έχουν την… τάση να ψαλιδίζουν τα ποσοστά της, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές με προφανή διάθεση να μην την εμφανίσουν ως τρίτη δύναμη σε αυτές τις εκλογές.