ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ – Τραπεζικά μποφόρ για τη διοίκηση της Εθνικής | Mikrometoxos.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ – Τραπεζικά μποφόρ για τη διοίκηση της Εθνικής

08.11.2016 09:55

 

«Κλειδώνουν» σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το τι μέλλει γενέσθαι στην Εθνική Τράπεζα.

  • ΕΘΝΟΣ
  • Το θρίλερ στην Εθνική ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όταν το ΔΣ της τράπεζας καταψήφισε την επιλογή του ΤΧΣ που πρότεινε να αναλάβει πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Τσιτσιράγκος και δημιούργησε μια πρωτοφανή διοικητική κρίση στην τράπεζα.

Για την υπόθεση συνεδρίασε χθες το ΤΧΣ (και θα υπάρξει συνέχεια σήμερα) χωρίς όμως να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης, καθώς τα πέντε ξένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου φέρονται να ζήτησαν -σύμφωνα με πληροφορίες- τις παραιτήσεις τόσο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ Λεωνίδα Φραγκιαδάκη όσο και του κ. Τάκη Θωμόπουλου, που το ΔΣ της Εθνικής υπερψήφισε για να αναλάβει την προεδρία της τράπεζας. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Θωμόπουλος δεν συναινεί σε παραίτηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Ταμείου κλήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, προκειμένου να εξηγήσει στα εννέα μέλη του Γενικού Συμβουλίου (πέντε ξένοι και τέσσερις Ελληνες) για ποιους λόγους απέρριψε την πρόταση του Ταμείου και υπερψηφίστηκε η υποψηφιότητα του κ. Τάκη Θωμόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φραγκιαδάκης δήλωσε στο Συμβούλιο ότι εξέλαβε ως απλή πρόταση και όχι ως επιθυμία του Ταμείου την επιλογή του κ. Τσιτσιράγκου.

Αυτή η δήλωση εξέπληξε τους πέντε ξένους του Συμβουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησαν να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικής συνέλευσης στην τράπεζα. Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν τελικά θα υπάρξουν παραιτήσεις και για πόσα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ ή αν το ΤΧΣ θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στην τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα της Ελλάδος ουδόλως επιθυμεί το ενδεχόμενο γενικής συνέλευσης, καθώς μπορεί να δημιουργήσει κλυδωνισμούς στην τραπεζική ευστάθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοικητική κρίση στην Εθνική ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, όταν το ΔΣ της ΕΤΕ επέλεξε ως αντικαταστάτη της κ. Λούκας Κατσέλη -που αποχώρησε από την προεδρία της τράπεζας- τον κ. Τάκη Θωμόπουλο με ψήφους 8 έναντι 2 που έλαβε ο προτεινόμενος από το ΤΧΣ -που είναι και βασικός μέτοχος της Εθνικής με 40,4%- κ. Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017