ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ Λαφαζάνης: Ναι στον αγωγό TAP αλλά με αλλαγή των όρων

«Ναί» στην κατασκευή του αγωγού TAP, αλλά με προσπάθεια βελτίωσης των όρων ακούστηκε σήμερα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη συνάντηση που είχε με τους Αζέρους για την υπόθεση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για προσπάθεια βελτίωσης των όρων στην κατασκευή του αγωγού TAP ώστε να ωφεληθεί η ελληνική Οικονομία.

Όσον αφορά στην πώληση της ΔΕΣΦΑ στην Αζέρικη SOCAR και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι περιμένουν την απόφαση της επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τον αν θα εγκριθεί αυτή η αποκρατικοποίηση.

 Σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, ο εν εξελίξει διαγωνισμός για τις έρευνες σε Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και βορειοδυτική Πελοπόννησο που λήγει στις 6/2 με κατάθεση δεσμευτικών προσφορών δεν θα υποστεί καμία παρέμβαση από πλευράς υπουργείου και θα συνεχιστεί κανονικά.
Ωστόσο, παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει στον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και στο δυτικό Ιόνιο, καθώς θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο του εθνικού συμφέροντος και της διασφάλιστης του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να σημαίνει παράταση πέραν της προγραμματισμένης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού τον Μάιο, είτε και αλλαγή των όρων.
* ,