ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ΘΩΜΑΪΔΗ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΩΜΑ ΜΕ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ UEFA!

ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ΘΩΜΑΪΔΗ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΩΜΑ ΜΕ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ UEFA!

Εδώ και τρεις ημέρες, και συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου 8.10.16., είναι αναρτημένο στο dikisports.blogspot.gr, γνωστότερο ως «Δίκη», που ανήκει στον συνεργάτη του Αλαφούζου Κυριάκο Θωμαΐδη, ένα κειμενάκι με τον «αθώο» τίτλο «Κουίζ». Το κείμενο, που καταχωρίστηκε σε στυλ «ερωτήματος», έχει ως εξής: «Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες του υπερκοριού της ΕΥΠ που αποδεικνύουν αθέμιτη εμπλοκή παραγόντων της UEFA στα ελληνικά πράγματα;». Θεωρώ το παραπάνω κείμενο, για λόγους που θα αναλύσω στη συνέχεια, ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ και την ανάρτησή του ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Πάμε στο ζουμί της ιστορίας. Οταν ένας δημοσιογράφος «ρωτάει» για ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα, σημαίνει ότι ο ίδιος ΞΕΡΕΙ την απάντηση, διότι αν δεν την ήξερε, δεν θα ρώταγε καθόλου. Η συγκεκριμένη ανάρτηση λοιπόν, σε στυλ δήθεν «απορίας», κατά την ταπεινή μου άποψη δεν δείχνει ΚΑΘΟΛΟΥ για απορία. Εκείνο που δείχνει είναι ότι ο συντάκτης του άρθρου ΞΕΡΕΙ, άγνωστο με ποιον τρόπο, αλλά ΞΕΡΕΙ τα εξής:

Α) Οτι υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες του υπερκοριού της ΕΥΠ.

Β ) Οτι απ’ αυτές ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, όπως λέει, αθέμιτη εμπλοκή παραγόντων της UEFA!

Ξέρει δηλαδή πράγματα που σίγουρα αποτελούν προϊόν ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ δραστηριοτήτων, τα οποία εμφανίζει σαν ερώτηση. Και για να κάνει κάτι τέτοιο, μόνον ΜΙΑ εξήγηση υπάρχει. Η εξήγηση ότι ΕΚΒΙΑΖΕΙ με αυτόν τον τρόπο, κάθε ενδιαφερόμενο!

Εδώ έχουμε δηλαδή έναν ΣΤΥΓΝΟ και ΩΜΟ εκβιασμό, δεν ξέρω προς ποιον απευθυνόμενο, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ από το συγκεκριμένο blog και τον συντάκτη του. Ο συντάκτης του κειμένου ΓΝΩΡΙΖΕΙ άριστα αυτά για τα οποία «ρωτάει», τα οποία είναι εμφανές ότι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ προκειμένου να ΕΚΒΙΑΣΕΙ κάποιον! Δηλαδή, κάτι σαν να του λέει «έχω τα στοιχεία που ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ, αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΩ. Μπορεί να τα βγάλω, μπορεί και όχι. Ανάλογα με τη συμπεριφορά σου. Από ΕΣΕΝΑ εξαρτάται. Πρόσεξε λοιπόν τι θα κάνεις και αν θα με εξυπηρετήσεις».

Σε τι προσδοκά ένας εκβιαστής ότι θα τον «εξυπηρετήσει» ένας εκβιαζόμενος; Αγνωστον για όλους μας, αλλά γνωστό φυσικά για τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

Σε χέρια τηλε-εκβιαστών!

Ποιον εκβιάζει με τις κασέτες της ΕΥΠ από την UEFA; Λογικά, κάποιον Ελληνα που βρίσκεται εκεί. Ισως τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ισως, ξέρω εγώ, τον κ. Κουτσοκούμνη ή κάποιον άλλον. Σημασία όμως δεν έχει το πρόσωπο, αλλά η ΠΡΑΞΗ.

Φυσικά, όλα αυτά το συγκεκριμένο blog, όπως και η εκπομπή του Θωμαΐδη, τα δικαιολογεί ως… «προϊόντα δημοσιογραφικής έρευνας»! Ομως, δεν υπάρχει καμία δημοσιογραφική έρευνα. Υπάρχει μόνον η εν πολλοίς ΠΑΡΑΝΟΜΗ δραστηριότητα τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ, το προϊόν της οποίας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ βρίσκεται σε χέρια τηλε-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ!

Υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες κασέτες από τις τηλεφωνικές υποκλοπές της ΕΥΠ, προφανώς ΟΛΕΣ με «γαργαλιστικό» περιεχόμενο (αφού στα τηλεφωνήματά μας ο καθένας μας χρησιμοποιεί «άλλη» γλώσσα και λέει «άλλα» πράγματα), αλλά ΚΑΝΕΝΑ απολύτως άλλο Μέσον δεν τις έχει χρησιμοποιήσει, δεν τις έχει αναδείξει, δεν τις έχει προβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Μόνο το συγκεκριμένο Μέσον, του συγκροτήματος Αλαφούζου, τις έχει στην κατοχή του, και κάθε εβδομάδα ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ κατά το δοκούν. Είτε για να εξυπηρετήσει κάποιους, είτε για να καταδικάσει άλλους, είτε για να ΕΚΒΙΑΣΕΙ τρίτους.

Εμπόριο υποκλοπών!

Εχω ακούσει -χωρίς να είμαι σίγουρος, αλλά πρέπει να το αναφέρω- ότι με τις κασέτες αυτές, τις περιέχουσες δήθεν… «νόμιμες υποκλοπές», γίνεται ΕΜΠΟΡΙΟ κανονικό. Οτι δηλαδή κάποιοι ΤΙΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ή απλώς τις ΠΟΥΛΑΝΕ σε όποιον δώσει αυτά που ζητάνε. Πώς αλλιώς, δηλαδή, δικαιολογείται η ύπαρξη των κασετών ΜΟΝΟ σε ένα Μέσο και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού;

Το θέμα είναι σοβαρότατο και βεβαίως ΕΚΘΕΤΕΙ την ελληνική Δικαιοσύνη, που όχι μόνον δεν έχει ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ την κοινωνία από τους στυγνούς ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ της κοινής γνώμης, αλλά ακόμα κοιτά ανήμπορη (ή αδιάφορη;) χωρίς να επεμβαίνει, χωρίς να κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ προκειμένου να διαφυλάξει το πολυτιμότερο αγαθό που μπορεί να έχει ένας απλός πολίτης σε μια Δημοκρατία: την ΕΛΕΥΘΕΡΗ επικοινωνία και την ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΚΡΙΣΕΩΝ και ΙΔΕΩΝ μεταξύ των πολιτών.

Οι οβιδιακές μεταβολές του φιλόδοξου Κατσουράνη!

Υμνεί τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, τον οποίο παλαιότερα εξύβριζε χυδαία!

Ενα γεγονός της περασμένης εβδομάδας που πραγματικά μ’ έκανε να τρίβω τα μάτια μου για να διαπιστώσω αν διάβασα καλά ή με γελάνε ήταν η δήλωση λατρείας του Κώστα Κατσουράνη για τον διεθνή διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο! Ο Κατσουράνης, κατά τη δήλωσή του, δεν έχει δει άλλα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας φέτος, αλλά είδε «το ντέρμπι» -όπως το χαρακτήρισε- στο Καραϊσκάκη Ολυμπιακός-Αεκ.

Και τι λέτε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση, από όοολο το παιχνίδι που παρακολούθησε; Οχι βέβαια η απόδοση του Φορτούνη, του Ιντέγε, του Μαρτίνς, όλου του Ολυμπιακού, που πήρε παραμάζωμα την Αεκούλα και τη διέλυσε. Ο Κατσουράνης εντυπωσιάστηκε από τη… διαιτησία! «Είδα έναν διαιτητή να παίζει 50-50. Ηταν άριστος, τέλειος. Ελειπε αυτό το στοιχείο, πώς να το κάνουμε»! Μάλιστα, φίλοι μου. Στις μέρες μας όλα είναι ρευστά. Τίποτα δεν παραμένει σταθερό. Ακόμα και οι απόψεις, ακόμα και η συμπεριφορά.

Θυμήθηκα, που λέτε, τι έλεγε ο ΙΔΙΟΣ παίκτης -ο Κατσουράνης- πριν από τέσσερα χρόνια όχι σε κρίσεις του για τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο, αλλά ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ! Ηταν το 53’ του αγώνα Παναθηναϊκός – Πας Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Το σκορ έχει ήδη γίνει 1-1, με τον ΠΑΣ να πιέζει και να βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη, αφού οι παίκτες του έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Κατσουράνης, αυτό το… υπόδειγμα ηθικής και δεοντολογικής συμπεριφοράς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτός που ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ (ναι, καλά διαβάσατε, ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ αυτή τη στιγμή) να γίνει και… πρόεδρος της ΕΠΟ, έντονα εκνευρισμένος αφού οι αντίπαλοι τους είχαν κάνει γιογιό, πλησιάζει στον διαιτητή Σιδηρόπουλο και του ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ: «Αντε ρε αρχ…δι. Αντε ρε μ…νόπανο»! Την οργή του ποδοσφαιρικού υποδείγματος ήθους Κατσουράνη είχε προκαλέσει ένα καταφανέστατο ΦΑΟΥΛ που είχε υποδείξει ο Σιδηρόπουλος σε μαρκάρισμα ενός Τσουτσέ (από τους τυχοδιώκτες τζαμπίστες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου τα τελευταία χρόνια) στον Τσουκαλά.

Και ο Πόα… ανακοίνωση!

Τον έβρισε λοιπόν σκαιότατα ο Κατσουράνης τον Σιδηρόπουλο, τον διαιτητή για τον οποίο σήμερα… πίνει νερό στ’ όνομά του! Αυτόν τον οποίο θεωρεί πλέον τέλειο και άριστο και… εκπάγλου καλλονής. Τι άλλαξε από τότε; Νομίζω τίποτα περισσότερο από την αλλαγή θέσης του Κατσουράνη στο ποδόσφαιρο. Σήμερα δεν είναι ο μέσος του Παναθηναϊκού που έβριζε και έκανε ό,τι ήθελε στους αγωνιστικούς χώρους. Σήμερα ετοιμάζεται για ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ καριέρα (ήδη είναι διευθυντής ή κάτι τέτοιο στην Παναχαϊκή) και -γιατί όχι;- ως στέλεχος της εθνικής ομάδας του 2004, ανωτάτη αρχή του… ελληνικού ποδοσφαίρου, ως πρόεδρος της… ΕΠΟ! Αναρωτιέμαι, ξαναδιαβάζοντας τα περιστατικά: Είναι για να γελάει κανείς ή για να… κλαίμε όλοι μαζί;

Και για να το κλείσω. Οπως είπαμε, είμαστε στο 2012, τέσσερα χρόνια πριν. Μετά τον αγώνα αυτόν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (κρατηθείτε!) εξέδωσε ανακοίνωση κατά της… διαιτησίας!!! Και τι έλεγε; Τα ίδια που λέει και στις σημερινές της ανακοινώσεις: «Δυστυχώς, οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κάποιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβεβαιώθηκαν». Μάλιστα, κύριοι! Οι φόβοι τους… επιβεβαιώθηκαν επειδή ο Σιδηρόπουλος τόλμησε να αποβάλει τον Κατσουράνη που τον είπε αρχ…δι και μ…όπανο! Αυτοί ήταν πάντα, αυτοί είναι και σήμερα, αυτοί ΘΑ ΕΙΝΑΙ στο διηνεκές.

Τζάμπους Ελμ!

Κι άλλον… Βίκινγκ, λέει, ετοιμάζονται να φέρουν στην Αεκ. Ακούει στο όνομα Τζάμπους Ελμ, βασικότατο στέλεχος της υπερδύναμης του σουηδικού ποδοσφαίρου Κάλμαρ(ε).

«Εσωτερικός»

Οπως διαβάζω στα σχετικά κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ, ο παίκτης αυτός δεν είναι απλός παίκτης, αλλά παίκτης… πολυεργαλείο! «Αγωνίζεται κυρίως ως εσωτερικός μέσος (σ.σ.: τι… θέση είναι αυτή, κάτι σαν εσωτερική νοσοκόμος, που λέμε;), αλλά μπορεί να παίξει και ως κόφτης»!

Και βοηθός Γιαννάκη

Μάλιστα, κύριοι. Μπορεί και κόφτης και όχι μόνο. Μπορεί να παίξει και ως φροντιστής αποδυτηρίων, ή ακόμη και ως βοηθός του Γιαννάκη στην ΠΑΕ, να τον βοηθάει με τις ξένες γλώσσες.

Μαϊστόροβιτς

Πολλά μπορεί ο Τζάμπους. Ξέρει και ο… Μαϊστόροβιτς πού αλλού μπορεί να «προσφέρει».

Η νέα παρτίδα

Η νέα παρτίδα με τα ρούβλια, λένε, όχι μόνο έχει φτάσει στο κοινό ταμείο, αλλά έχει αρχίσει να μοιράζεται κανονικότατα. Με τα αδέλφια να τσεπώνουν το μεγαλύτερο μέρος. Κάτι που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Να παίρνουν δέκα για να εξυπηρετήσουν τις… ανάγκες του αγώνα και τα οκτώ να τα κρατάνε για την πάρτη τους!

Μοιρασιά

Και για κάποιους που δεν γνωρίζουν: Τα αδέλφια τσακώνονται μόνο για τη μοιρασιά. Για τίποτ’ άλλο.

Ολα όσα τους δώσανε!

Ολα όσα έγιναν στο Αργος από τους τραμπούκους του Γιαννάκη είχαν λογική βάση. Τόσα και τόσα… έδωσαν για να κάνουν τους δύο συμβούλους να… αλλαξοπιστήσουν. Και πάνω που είχαν σίγουρες τις δύο ψήφους, ήρθε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αποστολόπουλος και όρισε Δ.Σ. για να τους… αλλάξει!

Με ποιους να τους αλλάξει; Με άλλους, που θα ψηφίσουν αλλιώς. Που σημαίνει ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ (εννοώ τα πειστικά επιχειρήματα και τις ευχές τους για καλή επιτυχία) θα πήγαιναν χαμένα! Ε, είναι να μη βάλουν να τους «κοπανήσουν» μετά απ’ αυτά;

Γραμμένη η Θεία Φώτιση!

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο του Αργους, που ετοιμάζεται ο Αποστολόπουλος να αντικαταστήσει), είναι… πεφωτισμένοι! Και αυτοί ένιωσαν ξαφνικά τη Θεία Φώτιση να καταλαμβάνει το είναι τους!

Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, τον κ. Διακοφώτη. Αυτός είδε, όπως μου λένε, τον Αγγελο Κυρίου να του φέρνει… Γραμμένη τη Θεία Φώτιση, για το τι πρέπει να ψηφίσει προκειμένου να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο.

Δηλαδή… χι!

Ισοπαλία 2-2, λέει, ο Παναθηναϊκός με τον Πανελευσινιακό. Δηλαδή… χι, όπως θα έλεγε και ένας συνάδελφος που δεν υπάρχει πια. Θεωρώ ότι το ατυχές αποτέλεσμα για τον Πανελευσινιακό οφείλεται στο ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό. Αν ήταν επίσημο, θα το είχε πάρει.

Με… αναπληρωματικούς!

Πάντως, μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αναπληρωματικούς. Χαρακτηριστικά, στο πρώτο ημίχρονο έπαιζαν ο Μολέδο, ο Ιβάνοφ, ο… θηριώδης Σάμπα, ο Κουτρουμπής, ο Βιγιαφάνες… Ολοι τους… αναπληρωματικοί.

Ο… «Ριβάλντι»!

Από στελέχη της πρώτης ομάδας, ήταν παρών ο Ρινάλντι (τον οποίο κάποιοι στην ομάδα φωνάζουνε… «Ριβάλντι», λόγω της καταπληκτικής του τεχνικής κατάρτισης. Ο… Ριβάλντι αναδείχτηκε MVP του φιλικού! Δεν έχουν ξαναδεί στην Ελευσίνα τέτοιο πράγμα!

Προσεταιρισμός

Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να μάθω την άποψη του Αλέξη Κούγια για τον «προσεταιρισμό» του Βίκτωρα από τον Κοντονή. Γιατί δεν μιλάει ο Αλέξης;