ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – Νέα κακόγουστη παράσταση από το «κανάλι της Ζωής» που πληρώνει ο ελληνικός λαός

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα κακόγουστη παράσταση από το «κανάλι της Ζωής» που πληρώνει ο ελληνικός λαός

Νέα… παράσταση έδωσε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και ζητώντας εκ νέου τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα.

H κατάσταση με την Πρόεδρο της Βουλής είναι πλέον ανεξέλεγκτη αφού με νομικίστικα τερτίπια συγκαλεί Επιτροπές και Ολομέλειες με ελάχιστους βουλευτές αφού όλα τα κόμματα απέχουν, πλην της Κ. Ο. της Λαϊκής Ενότητας.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή σύγκληση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές της «Λαϊκής Ενότητας» και η Νάντια Βαλαβάνη.

«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.
Nωρίτερα, η κακόγουστη παράσταση που δόθηκε παρουσία μόνο της Ρ. Μακρή και το Θ. Πετράκου στην Επιτροπή, εξελίχθηκε σε οχετό ύβρεων και καταγγελιών χωρίς καμιά απόδειξη, σε απειλές και σε «αποκαλύψεις» χωρίς κανένα στοιχείο. Και όλα αυτά από το κανάλι της Βουλής το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του αλλά αυτό έχει μετατραπεί σε «κανάλι της Ζωής».

«Μπορούμε να διατάξουμε τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, αν συνέλθει η επιτροπή», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ξεκινώντας την επιτροπή στην οποία έδωσαν το παρόν μόνο… η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος.

Η έλλειψη απαρτίας στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ερευνά την υπόθεση Siemens της στερεί ωστόσο τη δυνατότητα με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Βουλής να εξαπολύσει μύδρους κατά πάντων – της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους πως με την απουσία τους συγκαλύπτουν το «σκάνδαλο».

Η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται σαν να έχει μια ιδιότυπη ασυλία… Ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης της είχε πει στο διάδρομο, αναφερόμενος στην εξέταση Στουρνάρα, «μην τον ζορίζεις». «Του είπα κάνω πως δεν το άκουσα. Ενημέρωσα τον Τσίπρα και μου είπε οτι εξεπλάγην και δεν ξέρει τίποτα. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Πάντως, η πρόεδρος αποφάσισε να προγραμματίσει νέα συνεδρίαση της επιτροπής αύριο και να αποστείλει νέα κλήση προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Σημείωσε μάλιστα πως για την κλήση θα ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας επισημαίνοντας όμως πως «η ενημέρωση δεν αποτελεί αίτημα βίαιης προσαγωγής».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες σε Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή υποστηρίζοντας ότι έχει ισχυρές ενδείξεις πως «διαλύουν την Βουλή προκειμένου η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να μην συνεχίσει τις έρευνες και για τις συμβάσεις εξοπλισμών. Να μην συνεχιστεί το έργο της επιτροπής διεκδίκησης γερμανικών οφειλών αλλά και η έρευνα της επιτροπής Θεσμών για τις υποθέσεις Siemens και λίστας Λαγκάρντ».

Απαντώντας δε στις επιθέσεις που δέχεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού η πρόεδρος της Βουλής είπε: «Δεν μπορεί εκείνοι που προστατεύουν τους θεσμούς και θέλουν να λειτουργεί η Βουλή να πολεμούνται και να εξουθενώνονται. Δεν μπορεί να πολεμούνται όσοι θέλουν να πρωτοτυπήσουν – όπως είπε ο κ. Τσίπρας – και να κάνουν πράξη όσα έλεγαν προεκλογικά αποδεικνύοντας ότι υπάρχει εναλλακτική και δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Μου είναι επώδυνα και σε οικογενειακό επίπεδο όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα» συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου για να επισημάνει «Οσοι πιστεύουν ότι με προσωπικές επιθέσεις και οικογενειακές αναφορές και μαφιόζικες πρακτικές θα με κάμψουν κάνουν λάθος. Επρεπε να έχουν καταλάβει ότι θα κάνω όσα έχω πει και γι αυτά θα αγωνίζομαι».

Από τα βέλη της κας Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο εξαπέλυσε επίθεση για μία ακόμα φορά, αποκαλώντας τον δυστροπούντα. Κι αυτό γιατί δεν έχει αποστείλει στην Βουλή, τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.