ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ – Συγκίνηση στην κηδεία του «Βασιλιά» B.B. King! | Mikrometoxos.gr

ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ – Συγκίνηση στην κηδεία του «Βασιλιά» B.B. King!

31.05.2015 19:12
Κηδεύτηκε με κάθε τιμή αλλά και στη σκιά καταγγελιών της οικογένειάς του ότι δολοφονήθηκε από το μάνατζέρ του, ο θρύλος των μπλουζ, Μπι Μπι Κινγκ. Ο θρυλικός κιθαρίστας των μπλουζ κηδεύτηκε 16 ημέρες μετά το θάνατό σε έκταση που ανήκει στο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του, στην Ιντιανόλα, μια κωμόπολη του Δέλτα του Μισισίπι όπου ξεκίνησε η καριέρα του.

Η σορός του κατόπιν θα μεταφερθεί από το αεροδρόμιο της Μέμφις την Τετάρτη στο πάρκο Χέντυ στην πόλη, όπου o King απέκτησε τη φήμη του πρώτη φορά, και μετά θα μεταφερθεί στην Ιντιανόλα μέσω της λεωφόρου 61 (U.S. Route 61), γνωστή ως «Λεωφόρος των Μπλουζ».

Εκεί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Παρασκευή, 29 Μαΐου, στο μουσείο. Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών κοντά στη περιοχή, ενώ η ταφή θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο αργά το απόγευμα.

Ο μουσικός με τα 15 βραβεία Γκράμυ και μέλος της ακαδημίας του Rock and Roll γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 σε μια οικογένεια επίμορτων καλλιεργητών σε ένα μικρό χωριό, το Μπερκλαίρ, 32 χιλιόμετρα από την Ιντιανόλα.

Αφού χώρισαν οι γονείς του, πήγε να μείνει με τη γιαγιά του, μετακομίζοντας στην Ιντιανόλα όταν ήταν 17 χρονών. Έζησε πολλά χρόνια εκεί, οδηγώντας τρακτέρ σε μια φυτεία και τραγουδώντας σε εκκλησίες, λέσχες και στο ραδιόφωνο, μεταξύ άλλων, πριν μετακομίσει στη Μέμφις το 1948.

Χαρακτηριστικό του B. B. King ήταν η κιθάρα με το προσωνύμιο Lucille, μια «ειδικής κατασκευής» Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017