Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αυτά που ανήκουν σε αντιπάλους και ανταγωνιστές των «καταδικασθέντων», ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ το έδαφος για έναν μελλοντικό ΕΚΒΙΑΣΜΟ τους προς την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δικαιοσύνη!
Πώς την εκβιάζουν; Παρουσιάζοντας ΣΗΜΕΡΑ, πριν από την κανονική δίκη, τη δήθεν «καταδίκη» των θυμάτων τους ως… τετελεσμένο, προσπαθούν να επηρεάσουν την απόφαση της πραγματικής Δικαιοσύνης, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ της τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ετυμηγορία, για να μπορούν αργότερα να… διαμαρτύρονται! Αν δηλαδή η Δικαιοσύνη πάρει αντίθετη απόφαση, να ολοφύρονται κραυγάζοντας περί… «σκανδάλου» και να κράζουν με λύσσα τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ δικαστές! Αυτή την τακτική εγώ τη βλέπω για ΩΜΟ και ΧΥΔΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. Κάνω λάθος;

Και εγώ, βέβαια, δεν θα χαρακτηρίσω τους συγκεκριμένους ΑΡΔακες – τσατσογράφους ως μαλάκες και καραγκιόζηδες, αλλά ως ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ μαλάκες και καραγκιόζηδες, που είναι πιο… επιβαρυντική περίπτωση. Πληρώνονται δηλαδή ακριβώς γι’ αυτό: για να κάνουν τους μαλάκες και τους καραγκιόζηδες, επί πληρωμή!

Νούμερο απορριφθέν λόγω αφέλειας

Η πρωτοφανούς και προφανούς σκοπιμότητας εισήγηση του εισαγγελέα κ. Δασκαλόπουλου σχετικά με την υπόθεση στην οποία φέρεται αναμεμιγμένος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γίνει κυριολεκτικά κείμενο νούμερου θεατρικής επιθεωρήσεως, το οποίο… δεν παίχτηκε τελικά, απορριφθέν για λόγους… αφέλειας!

Το παράδοξο, βεβαίως, δεν είναι ότι αυτό το κείμενο έχει προκαλέσει τόσο γέλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου όσο κανένα άλλο προηγούμενο στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι ότι στηρίζεται από νομικούς όρους, ορθούς μεν, πλην όμως του προσδίδουν ακόμη περισσότερη γραφικότητα. Το κάνουν δηλαδή ακόμα πιο φαιδρό από όσο θα ήταν χωρίς νομικούς όρους.

Κάποιος άλλος μπορεί να… καεί, ο Βαγγέλας όχι

Το ανησυχητικό για τη σοβαρότητα της εν Ελλάδι ενημέρωσης είναι ότι το κείμενο της εισήγησης, ή ορισμένα κομμάτια της (ό,τι βολεύει τον καθέναν το αναδημοσιεύει, ελεύθερα και άνετα), εξακολουθεί να αναπαράγεται και να περνιέται για σοβαρή εξέλιξη. Βλέπουμε, για παράδειγμα, να φιλοξενούνται σε εφημερίδες που προσπαθούν εκ συστήματος να πουλάνε «αντικειμενικότητα» σοβαροφανείς τίτλοι καταστροφής, όπως για παράδειγμα το χθεσινό δισέλιδο της εφημερίδας GOAL NEWS, αφιερωμένο στα δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων σχετικά με τις δραστηριότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη, με δισέλιδο τίτλο… «Τα δημοσιεύματα που καίνε τον Μαρινάκη»!

Βεβαίως, εγώ δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ Μαρινάκη να έχει… καεί! Μια χαρά είναι ο ΗΓΕΤΗΣ του Ολυμπιακού και βεβαίως κάθε άλλο παρά… «καμένο» δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει ο οποιοσδήποτε ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟΣ «καλοθελητής». Τι… έπαθε δηλαδή ο Μαρινάκης και τον λέει… καμένο; Πού… κάηκε; Από μία εισαγγελική πρόταση που ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του δικαστικού κόσμου; Από παραμυθένιο κείμενο εισήγησης που πλεονεκτεί σε αφέλεια και από έκθεση ιδεών μαθητή της 1ης Γυμνασίου; Πώς δηλαδή… κάηκε ο Μαρινάκης και δη λόγω κάποιων δημοσιευμάτων που αναφέρονται σ’ εκείνον; Εγώ λοιπόν ΑΛΛΟΝ βλέπω να ΚΑΙΓΕΤΑΙ και ΟΧΙ τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Θέλει να… κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει!

Εδώ όμως έχουμε μια πλήρη επαλήθευση της γνωστής λαϊκής παροιμίας «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει»! Ετσι το βλέπω εγώ, Βαγγέλη Αεκούλη, ενεργούμενο του Νιάου.

Τα έχω πει και θα τα ξαναπώ: οι χειρότεροι ΑΡΔακες είναι οι εμφανιζόμενοι ως «αντικειμενικοί». Αυτοί που τάχατες υπηρετούν την… «αδέσμευτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία», όντας ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ και ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ. Οι δήθεν αντικειμενικοί έχουν το εξής «επαγγελματικό πλεονέκτημα» έναντι των άλλων: Δεσμεύονται και εξυπηρετούν ΑΦΕΝΤΙΚΑ που δεν είναι σταθερά και μόνιμα. Είναι περιστασιακά. Σήμερα πληρώνει ο άλφα, πάμε με τον άλφα. Αύριο πληρώνει ο βήτα, πάμε με τον βήτα. Πουλάνε την «αντικειμενικότητα» και την αδέσμευτη και ανεξάρτητη του κώλου γνώμη και κρίση τους. Με άλλα λόγια, «εδώ πωλούνται γνώμη, κρίση, άποψη και άλλα παρεμφερή προϊόντα»!

Στις δύο το μεσημέρι σού λέει ότι είναι δύο… μετά τα μεσάνυχτα!

Αρνούμαι να επιχειρηματολογήσω πάνω στη σάπια, ατελέστατη και πληρωμένη δήθεν «επιχειρηματολογία» των ΑΡΔάκων. Είναι σαν να είναι η ώρα δύο το μεσημέρι και να έρχεται κάποιος να επιχειρηματολογήσει πάνω στη μούρη μου ότι είναι δύο μετά τα μεσάνυχτα! Τι να του πω, τι να του απαντήσω, με τι επιχειρήματα θα τον πείσω ότι αυτό είναι… αυτό και δεν μπορεί να αλλάξει;

Λέει, για παράδειγμα, άλλος κορυφαίος ΑΡΔακας ότι «από χθες έχει πληγεί βαρύτατα το γόητρο και η εικόνα του κ. Μαρινάκη». Τι να του πεις τώρα; Σε ποιους ακριβώς έχει πληγεί το γόητρο του κ. Μαρινάκη, ρε ΑΡΔακα; Στα αφεντικά σου ή στην… αφεντομουτσουνάρα σου; Είδες εσύ και διαπίστωσες από κάποιον, πέρα από τους οπαδούς της συμμορίας που εξυπηρετείς, να υπάρχουν κάποια υποτιμητικά ή απαξιωτικά σχόλια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Θεωρείς τον κόσμο ΒΛΑΚΑ και ΗΛΙΘΙΟ, να μην καταλαβαίνει τι γίνεται; Νομίζεις ότι ο απλός και μη παρασυρόμενος φίλαθλος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι παιχνίδι έχει παιχτεί; Βγήκες παραέξω από το καβούκι σου να μιλήσεις με κανέναν φίλαθλο, όχι μόνο «του Ολυμπιακού», αλλά κάποιας ΑΛΛΗΣ πέραν της οργάνωσης των τριών Μ.Α.Σ. ομάδας, να σου πει τη γνώμη του για τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δικαστική εξέλιξη; Δεν άκουσες κανέναν, μα κανέναν να λέει ότι η δουλειά ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ; (Για να μην πω περισσότερα και έχω κανένα μπλέξιμο…)

ΤΟ «ΓΟΗΤΡΟ» ΚΑΙ Η «ΕΙΚΟΝΑ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!

Και οι πέτρες ξέρουν τι ακριβώς έχει γίνει και ποια τα ΚΙΝΗΤΡΑ. Και επειδή, επαναλαμβάνω, η ΦΙΛΑΘΛΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ και ΞΕΡΕΙ και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, σε πληροφορώ ότι το ΓΟΗΤΡΟ και η ΕΙΚΟΝΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ των ΝΟΗΜΟΝΩΝ φιλάθλων, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ για οποιονδήποτε ΑΔΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ, όχι απλώς δεν έχουν «πληγεί», αλλά, αντίθετα, ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ, έχουν γίνει ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, πιο ΙΣΧΥΡΑ από ποτέ. Και να σου πω κάτι, ω τεράστιε τσατσογράφε των τριών Μ.Α.Σ.; Το γόητρο και την εικόνα του Βαγγέλη Μαρινάκη θα δεις και θα θαυμάσεις ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (ξέρεις, το γήπεδο όπου δεν μπορείτε εσύ και οι όμοιοί σου να ξαναμπείτε, αλλά δεν πειράζει, θα τα δείτε και θα τα απολαύσετε από την τηλεόραση).
Και για να τα κάνουμε πιο λιανά, μπας και τα συνειδητοποιήσετε εσύ και ο υπόλοιπος συρφετός των ΑΡΔάκων, την Κυριακή στο Ολυμπιακός – Βέροια ο «ερυθρόλευκος» κόσμος όχι μόνο θα δώσει εντυπωσιακό «παρών», όχι μόνο θα αποθεώσει την ομάδα και τους παίκτες, αλλά θα ΑΠΟΘΕΩΣΕΙ τον ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ της ομάδας: τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! Διότι, ασεβέστατοι ΑΡΔακες, όσους περιοριστικούς όρους και να βάλει ο όποιος ανακριτής, όσες βαλτές εισηγήσεις και να εκπονήσει ο όποιος εισαγγελέας, ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ και ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν μπορεί να επιβληθεί, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.

Αυτός ακριβώς είναι ο «όρος» που δήθεν «παραβίασε» ο Μαρινάκης: Παρά το κυνηγητό, παρά τις τρικλοποδιές, παρά τον ΠΟΥΣΤΙΚΟ πόλεμο που υφίσταται, από τότε που ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ότι ο Ολυμπιακός θα παίρνει τουλάχιστον ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ τα πρωταθλήματα, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ΑΓΑΠΑΕΙ, εξακολουθεί να ΛΑΤΡΕΥΕΙ την ΟΜΑΔΑ του, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Αν ο όποιος εισαγγελέας θεωρεί τη ΛΑΤΡΕΙΑ προς τον Ολυμπιακό… παραβίαση περιοριστικού όρου, τότε θα πρέπει να εισηγηθεί τον… εγκλεισμό του ΜΙΣΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Αυτή είναι η δημόσια εικόνα, αυτό και το γόητρο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κοίτα λοιπόν τις εικόνες των ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ, των ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ και των ΜΑΦΙΟΖΩΝ που ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και άσε την… εικόνα του Μαρινάκη. Είναι πολύ σκληρή για τα δοντάκια σου.

«ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ… ΓΛΕΝΤΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!

Από την εισήγηση του κ. Δασκαλόπουλου απουσιάζουν κάποιοι από τους αρχικά κατηγορούμενους ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης». Ανάμεσά τους και δύο διευθυντικά στελέχη της ΕΠΟ, οι κ. Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής, οι οποίοι πολύ καιρό τώρα χαρακτηρίζονταν διωκόμενοι, υπόδικοι, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ακόμα και ηγετικά στελέχη του «συστήματος».

Οι άνθρωποι αυτοί ατέλειωτους μήνες ήταν στόχοι του συστήματος των ΑΡΔοΜέσων. Διασύρθηκαν, προσβλήθηκαν, χλευάστηκαν, ποδοπατήθηκε η αξιοπρέπειά τους, κινδύνεψαν να χάσουν τις δουλειές τους. «Υπόδικους» τους ανέβαζαν, «υπόδικους» τους κατέβαζαν. Και τώρα;
Τώρα συμβαίνει αυτό που λέμε καμιά φορά «θα γυρίσει ο τροχός, θα… γλεντήσει κι ο φτωχός»! Ο τροχός για τον Παυσανία και τον Χρήστο γύρισε και τώρα είναι έτοιμοι για τα… γλέντια.

Φυσικά, οι ΑΛΗΤΕΣ ΑΡΔοΜΜΕμέδες δεν έχουν καν τον απαραίτητο ΑΝΔΡΙΣΜΟ να ζητήσουν συγγνώμη. Κοτούλες σαν τα αφεντικά τους είναι.

Δεν πειράζει, ραντεβού στα… «δικαστήρια».

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ «ΤΩΝ 400 ΣΕΛΙΔΩΝ», ΤΟ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΑΡΔΑΚΩΝ, Ο… ΕΛΒΙΣ ΚΑΙ Η 15ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ

Διαβάζω την παρουσίαση της εισήγησης Δασκαλόπουλου από κάποιες αποχαυνωμένες πένες: «Η εισήγηση αποτελείται από 400 σελίδες» παρατηρούν εντυπωσιασμένοι, σαν την 15χρονη παρθένα που βλέπει για πρώτη φορά μπροστά της ολοζώντανο τον… Ελβις! Τους φεύγουνε τα τσίσα από το δέος και την ιερά συγκίνηση που τους διαπερνά!

Ρε ΑΡΔακες, καμία εισήγηση δεν κρίνεται από τον… αριθμό των σελίδων που καταλαμβάνει! Μπορεί να είναι και δέκα σελίδες όλες κι όλες και να είναι σωστά τεκμηριωμένη, μεστή επιχειρημάτων και αποδεικτικών στοιχείων. Και μπορεί, πάλι, να καταλαμβάνει 400 ή 500 ή… χίλιες τετρακόσιες σελίδες και να είναι ένα συνονθύλευμα ανοησιών, χωρίς στοιχεία, χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς νόημα και ουσία. Αφήνω λοιπόν στην κρίση σας την ευκαιρία να κατατάξετε την εισήγηση Δασκαλόπουλου σε μία από τις δύο κατηγορίες.

Η δική μου άποψη για την εισήγηση του εισαγγελέα κ. Δασκαλόπουλου πάντως, από δημοσιογραφικής θεώρησης, είναι ότι πρόκειται για κείμενο γραμμένο από ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΟΠΑΔΟ του Παναθηναϊκού. Οπαδό οργανωμένο, πιστό και… φαρμακωμένο από τις πολυετείς αποτυχίες της ομάδας του. Οπαδό υποταγμένο στις ιδέες, στη φιλοσοφία και στη λογική ενός ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ και δη σκληροπυρηνικού οργανωμένου! Τέτοιο κείμενο δεν θα το έγραφε ούτε ο Αλαφούζος ο ίδιος. Τι λέω, Αλαφούζος. Ούτε ο Πατέρας δεν θα το έγραφε! (Ρε μπας και… το «έγραψε» όντως ο Πατέρας;)