ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΡΙΞΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΡΙΞΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠ’ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ…

02.02.2015 15:05

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μετεωρολόγοι για την ποσότητα του νερού που έπεσε τις τελευταίες δύο ημέρες σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας, στην Ήπειρο και το Ανατολικό Αιγαίο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε ποσότητα νερού διπλάσια από αυτή που πέφτει σε έναν ολόκληρο μήνα.

 

Σύμφωνα με το meteo.gr από το πρωί της Παρασκευής έως το απόγευμα της Κυριακής έχουν καταγραφεί ύψη βροχόπτωσης που ανέρχονται σε:

 

– 350 mm στην Τύρια Ιωαννίνων,
– 345 mm στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων,
– 315 mm στον Καταρράκτη Άρτας,
– 310 mm στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας,
– 270 mm στο Χ/Κ Περουλίου,
– 265 mm στην Ορεινή Ναυπακτία, και
– 250 mm στο Βουργαρέλι Άρτας.

 

Παράλληλα οι ριπές των νοτίων ανέμων ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τα 10 μποφόρ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ενδεικτικά, οι ισχυρότερες ριπές κατεγράφησαν στον Κάβο Ντόρο με 167 km/h, στο Ακρωτήριο Παξιμάδα με 165 km/h, στο Χ/Κ Παρνασσού με 140 km/h, στο Καπαρέλλι Φθιώτιδας με 130 km/h και στο Φράγμα του Μόρνου με 120 km/h.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία νέα κύματα βροχοπτώσεων αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, επηρεάζοντας και πάλι κυρίως τη Δυτική Ελλάδα, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017