Ρώτα τους πρώτα να σου πουν πόσα πληρώνουν στην εφορία και στο ΙΚΑ

Ρώτα τους πρώτα να σου πουν πόσα πληρώνουν στην εφορία και στο ΙΚΑ και μετά βάλε αυστηρούς όρους για να αποκτήσει η χώρα, σοβαρές και έντιμες εταιρείες δημοσκοπήσεων

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα έπρεπε πριν ανοίξει το φάκελο με τα κανάλια να έχει βάλει τάξη στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ που εδώ και χρόνια έχει στηθεί στην Ελλάδα με τους δημοσκόπους.

ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει πιο εύκολη και χωρίς κεφάλαια δουλειά, από το να στήσει κάποιος «έξυπνος», πονηρός ή απατεώνας, μια εταιρεία δημοσκοπήσεων και να αλωνίζει στην πολιτική ζωή του τόπου.

ΟΠΟΙΟΣ νοικιάσει ένα γραφείο 100 τ.μ. πάρει 10-20 παλιοτραπέζια για γραφεία, αγοράσει ένα μεταχειρισμένο τηλεφωνικό κέντρο, βρει 10-20 φθηνά κομπιούτερ, φτιάξει ένα «πολυτελές» γραφείο Δ/ντή και τοποθετήσει στην είσοδο μια ξανθιά εντυπωσιακή γραμματέα… ξεβράκωτη – συγγνώμη με μίνι θέλουμε να πούμε – πάει η δουλειά στήθηκε και το μόνο που μένει είναι να βρεθούν οι πελάτες για να κανονίσουν το τίμημα της δημοσκόπησης και να… συμφωνήσουν τι ποσοστά θέλει ο παραγγέλλων την έρευνα να «βγουν».

ΣΤΙΣ περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που παραγγέλλουν δημοσκοπήσεις, παραδίδουν στους… «απατεώνες» δημοσκόπους, που ποτέ κανένας τους σχεδόν δεν έχει πέσει μέσα και ένα κατάλογο, με ονόματα και τηλέφωνα συνήθως των οπαδών των κομμάτων τους, για να υπάρχει «σιγουριά» για τη δήθεν αντικειμενικότητα της έρευνας ή από το φόβο μήπως μπουκάρει ξαφνικά κανένας εισαγγελέας και τους ζητήσει να δει τα ονόματα αυτών που έχουν τηλεφωνήσει για να τους ρωτήσουν τι θα ψηφίσουν!

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ λοιπόν ότι η κυβέρνηση έπρεπε πριν «παραλάβει» τους άλλους… απατεώνες με τα κανάλια να έβαζε τάξη, να όριζε κανόνες και την κάθε δημοσκόπηση να την παρακολουθεί από κοντά κάποιος υπάλληλος του ΕΣΡ ή κάποιας άλλης αρχής, για να γίνεται ΣΩΣΤΑ, ΤΙΜΙΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ η επιλογή των ανθρώπων στους οποίους θα τηλεφωνήσουν ή θα επισκεφτούν οι δημοσκόποι για να τους ρωτήσουν.

ΓΙΑΤΙ επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχει σήμερα «μεγάλη» δουλειά, που να επηρεάζει την κοινή γνώμη, σε κρίσιμες μάλιστα περιόδους, όσο οι δημοσκοπήσεις, που μπορεί εύκολα να παρασύρουν τους αναποφάσιστους που συνήθως είναι το 1/3 του πληθυσμού της χώρας και να χρειάζονται τόσα λίγα χρήματα για να στηθούν και να βγάλουν τόσο μεγάλα κέρδη και να μας πασάρουν τόσο μεγάλα ψέματα, χωρίς κανείς να τους ελέγχει και να τους τιμωρεί, ενώ για να φτιάξει κανείς μεγάλο κανάλι θέλει πάνω από εκατό εκατομμύρια και άρα δυσκολεύουν τα πράγματα!

Ο ΝΙΚΟΣ Παππάς τώρα που τέλειωσε με τις πανελλαδικές άδειες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να παραλάβει και τους… απατεώνες δημοσκόπους και κυρίως εκείνους που ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ προσπάθησαν με τις ψευτοδημοσκοπήσεις τους να εξαπατήσουν τους πολίτες για να ψηφίζουν άχρηστους και λαμόγια πολιτικούς και πολιτικάντηδες.

ΚΑΙ για να έχουμε και καλό ρώτημα, μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει ο κύριος Παππάς ΠΟΣΑ πληρώνουν όλες αυτές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στην εφορία και το ΙΚΑ;..

«Κ»