Ρωσία: Έμμεσο δάνειο στην Ελλάδα μέσω κατασκευής ελληνικού αγωγού - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ρωσία: Έμμεσο δάνειο στην Ελλάδα μέσω κατασκευής ελληνικού αγωγού

08.04.2015 21:23

Ρωσία: Έμμεσο δάνειο στην Ελλάδα μέσω κατασκευής ελληνικού αγωγού – Άμεση προκαταβολή μελλοντικών κερδών

 

Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.
Έμμεση χρηματοδότηση από τη Ρωσία, μέσω κατασκευής ελληνικού αγωγού, φέρεται πως εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως αποκαλύπτουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, μετά τις επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin, άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.
Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.
Θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα. Το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας είναι εκτεταμένο.

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017