Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια

«Μεταξύ των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα ESM, η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση γιατί εμφάνιζε τις πιο σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Korea Herald.

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, σε περίπου δύο χρόνια από τώρα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αποδείχθηκε η δυσκολότερη υπόθεση όλων, καθώς χρειάστηκε τρία προγράμματα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μόλις ένα».

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του Brexit, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης θα συνεχιστούν σε «χαμηλότερο επίπεδο». «Το Brexit δεν είναι καλό για την Ε.Ε., επειδή η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα συρρικνωθεί» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον πολιτικό αντίκτυπο, ο επικεφαλής του ESM έκανε λόγο για μία «ζημιογόνα» εξέλιξη, καθώς το Brexit θα μειώσει την επιρροή της Ε.Ε. στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Καταλήγοντας ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «η έξοδος από την Ε.Ε. αποτελεί απόφαση του βρετανικού λαού, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους».