Ράλι… συμφωνίας στο ΧΑ +4,85% στις 855 μον.-Οι τράπεζες μέχρι+30%

Ισχυρό τραπεζικό ράλι μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τα collaterals, προεξοφλείται συμφωνία – Ανεβάζουν στροφές και οι μετοχές του FTSE 25 – Κάτι αλλάζει στα ομόλογα…
Ισχυρή ανοδική αντίδραση – ράλι προσδοκίας και προεξόφλησης συμφωνίας σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο,  με τις τράπεζες έως+17% οι μεγάλες και έως +30% η Attica bank, τα warrants +19% και ο FTSE 25 +5,15%.
Όταν θα υπάρξει συμφωνία και χρηματοδότηση, τις προσεχείς εβδομάδες το ανοδικό κύμα στην αγορά θα ενταθεί.
Αναμένουμε δήλωση προόδου στο τακτικό Eurogroup στις 11 Μαΐου ενώ στις 12 Μαΐου η Ελλάδα θα πληρώσει τα 764 εκατ στο ΔΝΤ.
Θετικό στοιχείο τα όσα διαδραματίζονται στα ομόλογα της Ευρώπης, ο ελληνικός κίνδυνος μειώνεται και οι τιμές που είχαν φθάσει σε ακραία υψηλά επίπεδα αρχίζουν να υποχωρούν.
Το ελληνικό χρηματιστήριο  σε ένα περιβάλλον προσδοκίας διαπραγματεύεται στις 855 μονάδες με ισχυρή άνοδο +4,7% και με χαμηλό ημέρας στις 822,58 μονάδες και υψηλό 847,62 μονάδες. 
Ο τζίρος σε αυξανόμενα επίπεδα, διαμορφώνεται στα 101 εκατ. χωρίς πακέτα και ο όγκος 190 εκατ τεμάχια, εκ των οποίων στις τράπεζες έχουν διακινηθεί 169,5 εκατ τεμάχια και στα warrants 8,5 εκατ τεμάχια.
Η Eurobank έχει διακινήσει μέχρι τώρα τον μεγαλύτερο όγκο στο χρηματιστήριο [88 εκατ.τμχ] παραμένει παραδοσιακά η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο ενώ στα warrants μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται στην Πειραιώς.Χωρίς την ενεργή συμμετοχή ξένων το σημερινό ράλι στις μετοχές των τραπεζών – Ήπιες κινήσεις από BofA, CitigroupΠαρά την ένταση, έκταση και το μέγεθος του ράλι που σημειώνεται στις τράπεζες, οι κινήσεις των ξένων δεν ενθουσιάζουν καθώς μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει μικρό μέρος των συναλλαγών.
BANKINGNEWS.GR
* ,