Π.Σκουρλέτης: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα- Δεν είχαμε εντολή το 17% της ΔΕΗ να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Π.Σκουρλέτης: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα- Δεν είχαμε εντολή το 17% της ΔΕΗ να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ

15.10.2016 10:47

Από την ομιλία του Π.Σκουρλέτη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

-«Αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι όσα είπαμε τον Σεπτέμβριο (σ.σ. του 2015) στον λαό. Δεν ήταν η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός. 

-Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει.

-Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με μας¨.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ανέφερε επίσης ότι «φτάσαμε σε οριακές καταστάσεις, φλερτάραμε με την τυφλή σύγκρουση», για να τονίσει πως όμως είναι «βαθιά πεισμένος ότι την κρίσιμη στιγμή κάναμε τη σωστή επιλογή, που αντιστοιχεί σε μια Αριστερά που δεν δραπέτευσε, που εννοεί να μάχεται, να ξέρει πότε κανει συμβιβασμούς, αλλά να μην χάνει τον ορίζοντα του κοινωνικού μετασχηματισμού και της υπέρβασης».

Στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης «κάναμε λάθη ως προς την οργάνωση αυτή της δουλειάς». Έλειψε το πολιτικό καθοδηγητικό κέντρο σε κρίσιμες αποφάσεις, έναν ρόλο που θα έπρεπε να τον είχε το κόμμα. Μας έλειψε όμως και η αλληλεγγύη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πολλές μάχες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τις έδωσε ο καθένας μόνος του και όχι όλοι μαζί – και αυτό φάνηκε από την έλλειψη πολιτικών δηλώσεων συμπαράστασης σε διαφορές μάχες, που άλλες κερδήθηκαν και άλλες χάσαμε, και που σε αυτές που έχουμε μπροστά μας δεν πρέπει να το επαναλάβουμε».

 «Πολλές φορές ζήσαμε και αστείες επιπόλαιες καταστάσεις, μέσα από διαρροές από δικά μας κέντρα που δημιουργούσαν τελικά εικόνα απαξίωσης των στελεχών μας, που ήταν βορά στους ορκισμένους αντιπάλους μας των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης». Είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, ότι χρειάζεται ένα πολιτικό κέντρο και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν πολλά πολιτικά κέντρα. «Δεν προχωρά έτσι το μαγαζί», σχολίασε. «Και το κέντρο αυτό πρέπει να είναι στο κόμμα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017