Πώς «κάηκε» ο επίτροπος – Ακόμη να συνέλθει ο Δ. Αβραμόπουλος

Πώς «κάηκε» ο επίτροπος
Ακόμη να συνέλθει ο Δ. Αβραμόπουλος από το σοκ του αποκλεισμού του στο πάρα πέντε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οσοι τον συνάντησαν τελευταίως στις Βρυξέλλες μεταφέρουν την ενόχληση (κατά άλλους, οργή) του επιτρόπου που έμαθε ότι «κόπηκε» από υποψήφιος Πρόεδρος από την τηλεόραση.
Μου λένε μάλιστα ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν το βάζει κάτω και έχει βάλει άλλους στόχους και ότι, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, όταν και όποτε ανοίξει θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ θα δηλώσει «παρών».
Και μια και έγινε λόγος για τα εσωκομματικά της ΝΔ, που το ενδιαφέρον τους θα κορυφωθεί την Πέμπτη με τη συνεδρίαση της ΚΟ (κατά την οποία πολλοί προεξοφλούν ότι θα γίνει… το έλα να δεις), με πληροφορούν ότι με ένα τηλέφωνο στο χέρι είναι όλη τη μέρα ο Αντ. Σαμαράς που επικοινωνεί με πάρα πολλούς, προσπαθώντας να αποκαταστήσει και σχέσεις, πολιτικές και προσωπικές, που είχαν διαταραχθεί το προηγούμενο διάστημα. Πολλές επαφές έχουν αποτέλεσμα, άλλες όχι…
Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού όμως έχουν μπει στο στόχαστρο πολλών για τις πράξεις αλλά και, κυρίως, για τις παραλείψεις τους και τις προτάσεις που έκαναν επί δυόμισι χρόνια στον κ. Σαμαρά.
Για παράδειγμα, ο Χρ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι δεν ήταν αυτός ο… συγγραφέας της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Πολλοί στη ΝΔ δεν τον πιστεύουν και τώρα που έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου στάζουν χολή εναντίον του. Ο κ. Λαζαρίδης δεν έχει γραφείο στη Συγγρού, αν και συμμετέχει σε ορισμένες συσκέψεις. Εναν άλλον, τον Δ. Σταμάτη, ο οποίος τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν πρόσωπο-«μαγνήτης» της ΝΔ, τώρα τον αποφεύγουν πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές. Θέλετε μια απόδειξη;

ΒΗΜΑτοδότης