Πόλεμο στους… αρουραίους κήρυξε ο δήμος του Παρισιού

Εκστρατεία εναντίον των αρουραίων άρχισαν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί σημαντική μείωση του πληθυσμού των περίπου έξι εκατομμυρίων τρωκτικών που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC «αν και οι αρχές καθησυχάζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του Φωτός πως δεν υπάρχει κάποιος υγειονομικός κίνδυνος, αξιωματούχοι της γαλλικής πρωτεύουσας παραδέχθηκαν ότι ο αριθμός των τρωκτικών έχει αυξηθεί στη Παρίσι, λόγω των άφθονων σκουπιδιών».

Ήδη, οι αρχές της πόλης έκλεισαν τις πύλες ορισμένων πάρκων για το κοινό, προκειμένου να τοποθετηθούν παγίδες κατά των αρουραίων.

Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα περιστέρια, αλλά και τους αρουραίους, αφήνοντας υπολείμματα τροφίμων σε πάρκα ή πλατείες.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά των τρωκτικών, αναμένεται να τοποθετηθούν παγίδες και σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας της Γαλλίας, ενώ θα επανασχεδιαστούν οι κάδοι απορριμμάτων, προκειμένου να αποτρέπεται η εισβολή αρουραίων σε αυτούς.

* ,