Πόλεμος στη Σκουριές. Αγριο ξύλο και καταγγελίες για επίθεση κουκουλοφόρων (βίντεο)

Αγνωστοι με κουκούλες και μάσκες επιτίθενται σε εργαζόμενους στα μεταλλεία

Σκηνικό πολέμου στήθηκε στις Σκουριές, όπου από το πρωϊ της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε εργαζόμενους στα μεταλλεία και κατοίκους και φορείς, που αντιδρούν στην εξόρυξη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αντιεξουσιαστών και κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο, σημείο όπου είχαν προαναγγείλει ότι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι μεταλλωρύχοι.

Κατόπιν, εργαζόμενοι στα μεταλλεία προσπάθησαν να τους απωθήσουν και επικράτησε ένταση. Ακολούθησε πετροπόλεμος, εκτόξευση ξύλων και αντικειμένων αλλά και μάχες σώμα με σώμα. Σημειώνεται ότι από την πλευρά των αντιδρώντων εκτοξεύτηκαν μέχρι και φωτοβολίδες με πιστόλι, αλλά και πέτρες με σφεντόνες.

Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες ότι είχαν στήσει ενέδρα σε λόφο και κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες με σφεντόνες.

Μετά τη συμπλοκή οι αντιδρώντες υποχώρησαν προς το γειτονικό χωριό της Μεγάλης Παναγιάς, όπου ακολούθησε νέα ένταση, όταν βρήκαν μπροστά τους μεταλλωρύχους που μένουν στο χωριό και επιχείρησαν να μεταβούν στο σημείο της συγκέντρωσης. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να χωρίσει τις δύο ομάδες που συμπλέκονταν, ενώ η ένταση συνεχίστηκε.

Τελικά, οι δύο ομάδες κρατήθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων μεταξύ τους και πλέον επικρατεί ηρεμία στο σημείο.