Πως Μαρινάκης και Αλαφούζος από φίλοι έγιναν ορκισμένοι εχθροί

Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος

Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος

Πριν από μια δεκαετία ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται μέτοχος στο συγκρότημα του ΣΚΑΪ. Η σχέση του με τον Γ. Αλαφούζο δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακή, αλλά η οριστική ρήξη το καλοκαίρι του 2012 επέρχεται με αφορμή όχι τόσο την αντιπαλότητα ΠΑΟ-Ολυμπιακού αλλά την πολιτική.

Στις 18 Ιουνίου 2012, μόλις μία ημέρα μετά τις δεύτερες εκλογές, ο Β. Μαρινάκης στέλνει εξώδικο στον Γ. Αλαφούζο, τον οποίο κατηγορεί για «στοχευμένα πολιτικά παιχνίδια». Αφορμή η παρουσίαση exit polls που αναδείκνυαν ως πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ποντίκι» λίγες μέρες αργότερα, «ο Μαρινάκης είναι πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά και εκτιμά ότι η αναξιοπιστία του ΣΚΑΪ και η εμμονή με την οποία προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένες θέσεις τον εκθέτουν και επιχειρηματικά».

Στο ίδιο δημοσίευμα «ο Γιάννης Αλαφούζος κατονομάζεται από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον κ. Μαρινάκη ως “νταβατζής” της Κεντροδεξιάς, προσπαθώντας να επιβάλλει πολιτικές και πρόσωπα». Ο Μαρινάκης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ και τότε ξεσπά ένας αδιάκοπος «πόλεμος», με τον σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου να αφιερώνει εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου κυρίως σε δύο δικαστικές υποθέσεις: τους στημένους αγώνες και τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor One».

(Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφερόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών)