Πτώση φόβου -1,52% στις 827 μον. – Συμφωνία θα υπάρξει, παρά τις απειλές για στάση πληρωμών

Ο φόβος κυριαρχεί στην αγορά λόγω των δηλώσεων για αδυναμία πληρωμής του ΔΝΤ μεταξύ 5 και 19 Ιουνίου –  Οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν έως -4% ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στον FTSE 25
Διόρθωση με χαμηλό τζίρο σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω αμφιβολιών για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν μπλοκάρει και υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την ικανότητα της Ελλάδος να πληρώσει το ΔΝΤ 1,53 δισεκ. στις 4 δόσεις μεταξύ 5 και 19 Ιουνίου.
Οι ξεκάθαρες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει το ΔΝΤ δεν είναι μπλόφα.
Μια νέα προσέγγιση που χρήζει μεγάλης προσοχής, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο λύσεις άμεσα συμφωνία τύπου μνημονίου ή θα προηγηθεί σοκ και μετά εξευτελιστική συμφωνία;
Η αγορά συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς του headline trading δηλαδή ακολουθεί την ειδησεογραφία και με βάση αυτή σημειώνονται οι αυξομειώσεις στην αγορά ενώ ειδικά σήμερα οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Η άποψη μας ως συνήθως είναι η εξής θα υπάρξει συμφωνία με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Το ελληνικό χρηματιστήριο  σε ένα περιβάλλον φόβου και αβεβαιότητας  διαπραγματεύεται στις 827 μονάδες με ισχυρή πτώση -1,52% με χαμηλό ημέρας στις 818,78 μονάδες και υψηλό 836,63 μονάδες.  
Ο τζίρος σε πολύ μέτρια επίπεδα – λόγω αργίας στο εξωτερικό – διαμορφώνεται στα 11 εκατ και ο όγκος στα 31 εκατ τεμάχια, εκ των οποίων στις τράπεζες έχουν διακινηθεί 25 εκατ τεμάχια και στα warrants 2,7 εκατ.  τεμάχια.
bankingnews.gr
* ,