Μεγάλη πτώση στην Ασία – «Βουτιά» στα futures Wall Street και Λονδίνου

Αντιστροφή του κλίματος

Πτωτική στροφή στις ασιατικές αγορές – «Βουτιά» στα futures Wall Street και Λονδίνου

Υποχωρούν οι δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς εξελίσσεται το θρίλερ με τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος

Αντιστροφή τάσεων για τις ασιατικές αγορές, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων στο βρετανικό δημοψήφισμα εξελίσσεται σε θρίλερ, με εναλλαγές της «κορυφής» μεταξύ Remain και Leave, πορεία η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος φόβου μεταξύ των επενδυτών.

Αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης του ιαπωνικού χρηματιστηρίου Topix να υποχωρεί 2,4% στις 1.267 μονάδες, ενώ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του 0,8%. Ο όγκος συναλλαγών είναι κατά 18% υψηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών. Απόλυτη στροφή και για τον Nikkei, ο οποίος, επίσης, ξεκίνησε τη συνεδρίαση ανοδικά, αλλά πλέον υποχωρεί άνω του 2% στις 15.861 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα και στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 2,5% στις 5.147 μονάδες, ενώ κατά 1,07% χαμηλότερα κινείται ο Kospi της Ν. Κορέας στις 1.965 μονάδες.

Κέρδη 1,8% για το γεν έναντι του δολαρίου, στα 104,24 γεν ανά δολάριο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε παραδοσιακά καταφύγια, προκειμένου να προστατευθούν σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το Brexit.

Σε ελεύθερη πτώση τα futures του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6%, ενώ ανάλογα δραματική πορεία ακολουθούν και τα futures του Dow Jones με απώλειες που έφθασαν στις 400 μονάδες.

«Οι αγορές αντιδρούν καθώς σοκάρονται από τα πρώτα αποτελέσματα. Αν και οι επενδυτές εκτιμούν ότι τελικά το Remain θα κερδίσει, δεν παύουν να είναι νευρικοί», εκτιμά ο Andrew Clarke, επικεφαλής trading στην Mirabuas Asia.

* ,