Πρωτόγνωρες καταστάσεις στα καταστήματα της Μαρινόπουλος – Ποιοι «άδειασαν» τα ταμεία

Όποιος πρόλαβε το χρήμα είδε. Οι προμηθευτές οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι τα χειρότερα έρχονται προχώρησαν με ένδικα μέσα σε κατασχέσεις, προϊόντων, χρημάτων που ήταν στα ταμεία και εξοπλισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους σήμερα το πρωί υπήρξαν τέτοιες κινήσεις σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Αμπελόκηπους και Άλιμο και συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις καταθέσεις της κατάσχεσης καθώς δεν είχε γίνει γνωστή η κίνηση.

Σε ερωτήσεις εργαζομένων προς τους προϊστάμενους σχετικά με τις εξελίξεις η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο δεν ευσταθούσαν και ότι η εταιρεία συνεχίζει “κανονικά” την λειτουργία της.

Αξίζει να αναφερθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247.gr,  ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου είναι διασπασμένοι καθώς πέρα από το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour – Μαρινόπουλος DIA, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται εκτός γραμμής, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, συνδικαλιστικός φορέας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και τάσσεται υπερ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Για σήμερα το απόγευμα στις 5 είχε προγραμματισθεί συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Μαρινόπουλος στον Άλιμο την οποία στηρίζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για την Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τηνΜαρινόπουλος Α.Ε. εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν.