Πρωτοφανής δήλωση Τσακαλώτου: Πήγαμε στο δημοψήφισμα για να μην πέσουμε! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πρωτοφανής δήλωση Τσακαλώτου: Πήγαμε στο δημοψήφισμα για να μην πέσουμε!

03.07.2015 11:52
Στην παραδοχή ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση, προχώρησε και σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Χθες σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα σημαίνει ήττα των κυβερνητικών θέσεων.

«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Τσακαλώτος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» είπε συμπηρώνοντας ωστόσο πως θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν».

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και με τους Έλληνες να πρέπει να πουν «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις δεν δίστασε να δηλώσει πως «ρισκάρουμε τη ρήξη με την Ευρώπη για να την αλλάξουμε» και τόνισε πως πρέπει «να σταματήσει η φιλολογία με το Grexit». Όσον αφορά στον ίδιο, είπε πως «δεν μπορώ να υπηρετήσω το “ναι” στο δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς εάν θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε «όχι». Επικαλέστηκε, ωστόσο δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ ο οποίος είπε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά σας προβλήματα και πρόσθεσε ότι κ. Ντράγκι έχει δώσει χώρο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι λόγω δημοψηφίσματος θα δώσει ένα περιθώριο.

Spiegel: Το «Οχι» θα είναι de facto αποχώρηση από το ευρώ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017