Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή – Ο Άδωνις υποδέχτηκε τη Ζωή με ένα ποίημα του Δροσίνη

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή Ο Άδωνις υποδέχτηκε τη Ζωή με ένα ποίημα του Δροσίνη

Πρωτοφανές στιγμιότυπο είχαμε  στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Μόλις η Πρόεδρος της Βουλής εισήλθε στην αίθουσα ο βουλευτής της Ν.Δ. σηκώθηκε και απήγγειλε ένα ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη.

Στη συνέχεια ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την «πρωτοβουλία» του.   Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποίημα ήταν το εξής:   «Σε καρτερούσα και είπα να τη μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι μα ήταν ίδιες και οι τρεις σαν αδελφές».

Η συνεδρίαση πάντως διακόπηκε, αφού στην αίθουσα υπήρχαν μόνο 57 βουλευτές, ενώ η απαρτία σε κάθε συνεδρίαση καθορίζεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος και συγκεκριμένα από το άρθρο 67 στο οποίο αναφέρονται τα εξής: Η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και, ύστερα από νέα ισοψηφία, η πρόταση απορρίπτεται.   Την απόφαση για την απαρτία ή όχι στο Σώμα, έχει αποκλειστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η Ζωή Κωνσταντοπούλ Πηγή: www.lifo.gr