Πρωτοσέλιδο αφιέρωμα – CNBC: Οι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Αφιέρωμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο στους επιχειρηματίες που αποφασίζουν, μετά και την επιβολή των capital controls, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το CNBC.

Όπως αναφέρει ο Philip Ammerman, ο οποίος είναι γεννημένος στην Ελλάδα και το 2010 αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του – Navigator Consulting Group – στο Λονδίνο από την Αθήνα, δέχεται καθημερινά οχλήσεις από φίλους αλλά και πελάτες, οι οποίοι ζητούν τη συμβουλή του για το πως μπορούν να μεταφέρουν τις εταιρείες τους εκτός Ελλάδας. «Έχει πάρει μορφή επιδημίας. Δεν έχω δει ποτέ πριν κάτι παρόμοιο», σημειώνει ο κ. Ammerman.

Υπήρξε και στο παρελθόν «μετακόμιση» επιχειρήσεων – και μάλιστα ορισμένων μεγάλων ονομάτων – εκτός Ελλάδας, αλλά το τελευταίο διάστημα η όλη διαδικασία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Εκ των 300 εταιρειών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας Endevor, μεταξύ 13 και 23 Ιουλίου, το 23% παραδέχθηκε ότι ακολουθεί τις διαδικασίες προκειμένου να μεταφέρει στο εξωτερικό τα κεντρικά του γραφεία.

http://www.protothema.gr/economy

 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η ιρλανδια μπηκε μνημονιο και απαιτησε να μην ανεβασει φορολογια εταιριων απο 10%….. Στην ελλαδα βαλαν 60% φορολογια και θελουν 100% προκαταβολη……δεν θα μεινει ουτε περιπτερο χωρις εδρα στην Βουλγαρια

—–

Αποσκοπεί στο κέρδος. Το μέγιστο δυνατό. Δεν είναι ούτε για “άρμεγμα” από το κράτος με φόρους, ούτε για να κάνει η κάθε κυβέρνηση κοινωνική πολιτική εις βάρος της επιχείρησης (βλέπε ασφαλιστικές εισφορές).

Έτσι παίζει το σύστημα διεθνώς, σωστό ή λάθος είναι μια άλλη ιστορία. Οπότε ή το ακολουθούμε και στην Ελλάδα και κάνουμε ελκυστική την επιχειρηματικότητα ή γινόμαστε Β. Κορέα, τόσο απλά.

Αν υπήρχε ενδιάμεση λύση, μάλλον θα την είχαν κάνει ήδη άλλοι….

* ,