Προϋπολογισμός διετίας για τα... σάντουιτς; 440.000 ευρώ! Για το μικρό από τα 3 αεροσκάφη μας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Προϋπολογισμός διετίας για τα… σάντουιτς; 440.000 ευρώ! Για το μικρό από τα 3 αεροσκάφη μας

16.02.2015 23:30

Τρία αεροσκάφη διαθέτει η Ελλάδα για τις ανάγκες μετακίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Το υπερατλαντικό Gulfstream και τα δύο Εmbraer, το μεγάλο των 32 θέσεων και το μικρό των 13 θέσεων. Αυτό το τελευταίο προσπαθούμε να το πουλήσουμε από το 2012. Χωρίς επιτυχία, ωστόσο.

Τα αεροσκάφη βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει την ευθύνη της συντήρησης. Η ανάληψη της ευθύνης των πτήσεων VIP πέρασε στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) μετά την τραγωδία με το λίαρ τζετ Falcon στην πτήση προς το Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλοι τρεις επιβάτες.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις «τσιμπημένες» ώρες VIP πτήσεων, υπήρξε εξορθολογισμός αν και οι ώρες πτήσης των αεροσκαφών άρχισαν να είναι… απόρρητες και να μην ανακοινώνονται. Το κόστος χρήσης των αεροσκαφών είναι κοντά στις 6.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης.

 

Βέβαια οι ιστορίες που συνοδεύουν τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών είναι απίθανες και στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ ακριβές. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2012 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το… κέτερινγκ του ενός μόνο από τα τρία αεροσκάφη. Προϋπολογισμός διετίας για τα… σάντουιτς; 440.000 ευρώ! Η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού είχε προκαλέσει την οργή του Δημήτρη Αβραμόπουλου που τον ακύρωσε!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017