Προχωρούν Σκλαβενίτης – Βερόπουλος Ποια τα επόμενα βήματα του deal

Στις 14 Μαΐου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η Σκλαβενίτης πρόκειται να αποκτήσει το 100% των μετοχών της ανωνύμου εταιρείας, στην οποία θα εισφερθούν οι δραστηριότητες της «Αδελφοί Βερόπουλοι» στην Ελλάδα.

 

 
Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της «Αδελφοί Βερόπουλοι», και μάλιστα με τη διάσπασή της σε δύο διακριτά και ανεξάρτητα τμήματα, τα οποία θα αποτελέσουν δύο ανεξάρτητες Ανώνυμες Εταιρείες. Οι ανεξάρτητες εταιρείες θα δημιουργηθούν με τη δια της διασπάσεως εισφορά στην μεν πρώτη της δραστηριότητας στην Ελλάδα, στη δε δεύτερη της δραστηριότητας στο εξωτερικό. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη συγκέντρωση είναι το λιανικό εμπόριο τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης μέσω της λειτουργίας καταστημάτων σούπερ μάρκετ.

 

 
Εν τω μεταξύ, στα μέσα Μαΐου, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας του ομίλου Βερόπουλου με τον όμιλο Σκλαβενίτη, 80 CEO’s και ανώτατα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας Βερόπουλος μετά από πρόσκληση του Νίκου Βερόπουλου. Σε εκείνη τη συνάντηση ο κ. Βερόπουλος ενημέρωσε τους προμηθευτές του, κάποιοι εκ των οποίων είχαν διακόψει τη συνεργασία με την αλυσίδα του λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, αφ ενός για το deal και αφ ετέρου για τις επόμενες ενέργειες εξομάλυνσης των πληρωμών.

 

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βερόπουλος, γνωστοποίησε τους προμηθευτές του ότι έλαβε το «πράσινο φως» από τις τράπεζες για την εκταμίευση δανείου ύψους κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Με βάση τα όσα είπε ο κ. Βερόπουλος, τα χρήματα από το νέο δάνειο, τα οποία θα πιστωθούν στο λογαριασμό της εταιρείας του μέχρι το τέλος Μαΐου, θα κατευθυνθούν αφ ενός στην εξομάλυνση των πληρωμών των προμηθευτών αλλά και σε οφειλές σε δημόσιο και εργαζόμενους.

 

 
Εξάλλου, νέο κατάστημα στο Λαύριο εγκαινίασε ο Βερόπουλος την Τετάρτη 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου των σούπερ μάρκετ, αριθμώντας πλέον 182 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος Λαυρίου, βρίσκεται επί της οδού Κουντουριώτη, στον Λιμένα Λαυρίου και διαθέτει 1.350 τ.μ. χώρο πώλησης.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΒΕΡΟκάρτα, και να επωφεληθούν από τα προνόμια, προσφορές και events που παρέχουν τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στο πλαίσιο του loyalty club τους ενώ το κατάστημα διαθέτει και την υπηρεσία αποστολή των προϊόντων «κατ’οίκον».

 

Το κατάστημα του Λαυρίου θα εξυπηρετεί μία ακόμα περιοχή της Ανατολικής Αττικής ενώ η έναρξη της λειτουργίας του αποτελεί μία κίνηση που εντάσσεται στην ενίσχυση της παρουσίας των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στην Αττική και την ελληνική αγορά εν γένει, όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση.