Προσοχή: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα - Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Προσοχή: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα

18.06.2015 14:57

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν το νούμερο ένα ιατρικό πρόβλημα των σύγχροων ανθρώπων. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά.

 

Γεννητικών κονδυλωμάτων (HPV)

Ο Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), μολύνει άνδρες και γυναίκες ενώ ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο  τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού. Η λοίμωξη μπορεί να συμβεί σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα ή ορατά κονδυλώματα.
Γονόρροια
Η γονόρροια μεταδίδεται πολύ εύκολα και  επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και στα δύο φύλα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Τα  συμπτώματα περιλαμβάνουν:
κάψιμο κατά την ούρηση και πυελικό άλγος στις γυναίκες.
Σύφιλη
Η σύφιλη μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων, τύφλωση, παράλυση, ακόμα και θάνατο, αν δεν αντιμετωπιστεί. Το πρώτο σημάδι είναι συνήθως μια ανώδυνη πληγή στα γεννητικά όργανα ή στην περιοχή του πρωκτού. Είναι συνήθως στρογγυλό και σταθερή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν διόγκωση λεμφαδένων, πυρετό, κόπωση ή απώλεια μαλλιών.
Χλαμύδια
Τα χλαμύδια είναι μια πολύ κοινή λοίμωξη που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα, αν δεν αντιμετωπιστούν. Όταν υπάρχουν συμπτώματα, αυτά είναι φαγούρα στα γεννητικά όργανα ή επώδυνη ούρηση.
‘Ερπης
Ο έρπης στα χείλη είναι ένα σημάδι της λοίμωξης από τον ιό του έρπητα, όμως μπορεί να μεταδοθεί στα γεννητικά όργανα. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη λοίμωξη από έρπητα, αλλά τα φάρμακα μπορεί να σας ανακοπυφίσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
Ψείρες του εφηβαίου
Οι ψείρες του εφηβαίου είναι διαφορετικές από εκείνη των ψειρών του σώματος και μεταδίδονται από τη σεξουαλική επαφή.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο κνησμό και αντιμετωπίζονται με φάρμακα.
Ο ιός HIV 
Το  AIDS μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής, η  της κοινής χρήσης συρίγγων ή από μολυσμένη μητέρα στο παιδί. Μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα για πολλά χρόνια, αλλά μια εξέταση αίματος μπορεί να δείξει αν έχετε μολυνθεί.
Τριχομονάδες
Οι τριχομονάδες  είναι μια παρασιτική λοίμωξη που μεταδίδονται κατά τη σεξουαλική επαφή. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και μπορεί να θεραπευτεί με φάρμακα. Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε 5 έως 28 ημέρες μετά από τις αναθέτουσες τη μόλυνση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017