Προσκλητήριο Σαμαρά για εθνική ενότητα ακόμη και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ - Τι ζητά και τι προτρέπει τα κόμματα μέσα από άρθρο του στην Καθημερινή - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Προσκλητήριο Σαμαρά για εθνική ενότητα ακόμη και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι ζητά και τι προτρέπει τα κόμματα μέσα από άρθρο του στην Καθημερινή

21.06.2015 08:35

Πρόσκληση προς όλα τα κόμματα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εθνική συνεννόηση απευθύνει μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτό το άνοιγμα για εθνική συνεργασία ως «μια τελευταία ευκαιρία» στην Κουμουνδούρου να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της.

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παίγνια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε. Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εξαπολύει παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «η πρώτη φορά Αριστερά μας έφερε μέσα σε πέντε μήνες πολύ κοντά στην χρεοκοπία και πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ». «Οδηγούν σε πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε τρίτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Υποσχέθηκαν ότι θα βαράνε τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές. Τα θυμάστε όλα αυτά;», γράφει.

Ο πρώην πρωθυπουργός διερωτάται: «Είναι απλά ανίκανοι; Είναι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι; Ή μήπως εξαρχής είχαν στόχο να σύρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ;».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στην διαπραγμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα που ήταν αναπόφευκτα για να βγούμε από τα ελλείμματα και την ύφεση. Όμως αποφύγαμε άλλα μέτρα που μας ζητούσαν, πολύ βαρύτερα. […] Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί πια να αντισταθεί σε τέτοιες απαιτήσεις».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Δημοκρατία δεν σημαίνει δημαγωγία, δεν σημαίνει λαϊκισμός, δεν σημαίνει διχαστικά συνθήματα. Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη! Κι όποιος την αντέχει, να την αναλάβει…», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017