Προς παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Αλλη μια ημέρα έμεινε για να εξοφληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης  μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου ή την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, μιας και μέχρι ώρας είχαν μείνει απλήρωτα περίπου 1,5 εκατ. τέλη.

 

Ενόψει και των εκλογών το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμεί να επιβάλει πρόστιμα. Ετσι όπως κάθε χρόνο αναμένεται να παραταθεί η προθεσμία για λίγες όμως ημέρες.

 

Η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει με ανακοίνωση της στους κατόχους οχημάτων ότι, για να είναι εμπρόθεσμη η καταβολή για τα τέλη κυκλοφορίας 2015, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και την Τετάρτη 31.12.2014. Για την εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει οι φορολογούμενοι, πέραν του καθιερωμένου τρόπου καταβολής των τελών κυκλοφορίας, να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κλπ.

 

Διευκρινίζεται ότι: Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι μπορούν να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και ακολούθως να εξοφλούν τα τέλη σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω άλλων διαθέσιμων εναλλακτικών τρόπων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας μόνο τον Α.Φ.Μ. τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Στις τράπεζες δίνεται η δυνατότητα μέσω web- banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.