Προεξοφλεί συμφωνία ο Dijsselbloem; – Το Eurogroup του Σαββάτου μπορεί να λάβει μια μεγάλη απόφαση για την Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

Προεξοφλεί συμφωνία ο Dijsselbloem; – Το Eurogroup του Σαββάτου μπορεί να λάβει μια μεγάλη απόφαση για την Ελλάδα

10.07.2015 21:17
“Δεκάδες αξιωματούχοι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξετάζουν την πρόταση που εστάλη την Πέμπτη το βράδυ”
Το Eurogroup του Σαββάτου μπορεί να λάβει μια μεγάλη απόφαση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, φράση που κατά πολλούς προεξοφλεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου 11 Ιουλίου.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να λάβουν μια “μεγάλη απόφαση” το Σάββατο για τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά, με το τέλος της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde, τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker, τον διοικητή της ΕΚΤ, M. Draghi και τον επικεφαλής του ESM, Κ. Regling
“Περιμένω από τους θεσμούς να αξιολογήσουν το έγγραφο των ελληνικών προτάσεων. Είναι ένα μεγάλο κείμενο και πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά για να διαπιστωθεί εάν είναι αρκετά σαφές”, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
“Δεκάδες αξιωματούχοι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξετάζουν την πρόταση που εστάλη την Πέμπτη το βράδυ”, πρόσθεσε. Yπενθυμίζεται εδώ πως αύριο Σάββατο το πρωί στις 10 το Euro Working Group θα εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στις 16:00 για να κρίνουν αν θα δοθεί το «πράσινο φως» για συμφωνία.
Βασικό ζήτημα του Eurogroup του Σαββάτου θα είναι και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017