Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπιστία | Mikrometoxos.gr

Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπιστία

19.09.2016 00:06

Daily position longstop 1461

Greek Market WEEKLY Overview

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει το long με το κερί της Παρασκευής να κλείνει με κέρδη και να περνάει τον σκόπελο του rebalancing και της λήξης που για ακόμα μία φορά ήταν με το μέρος των short. Όσο το επίπεδο συντηρείται η αγορά έχει την δυνατότητα να δώσει και πάλι μία ανοδική προσπάθεια δίνοντας σχετικό momentum.

Η αγορά ουσιαστικά δεν μπορεί να βρει κατεύθυνση περιμένοντας κάποιο θετικό γεγονός που θα μπορούσε να δώσει λύση στην συσσώρευση του τελευταίου τριμήνου. Το αδιέξοδο στην οικονομία φαίνεται να μην έχει λύση μιας και οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα στην πραγματική οικονομία φοβούμενοι το ασταθές οικονομικό περιβάλλον με ένα κράτος που ουσιαστικά από την μία τους προσκαλεί και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να μπλοκάρει όσους τολμούν να επενδύσουν σε αυτό.

Πρέπει πάση θυσία να μπορέσουμε να κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπιστία αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να ανατρέψουμε την τόσο άσχημη εικόνα που εμείς έχουμε φτιάξει. Τα προαπαιτούμενα κινούνται με ρυθμούς χελώνας με την αγορά να φοβάται πως η δόση των 2,8 και η μίνι αξιολόγηση παίζει καθυστέρηση, θυμίζοντας πως τόσο ανάγκη τα έχει η Ελληνική οικονομία ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι καθυστερήσεις καθυστερούν την πιθανολογούμενη ανάπτυξη δημιουργώντας την προυποθέσεις για περαιτέρω λουκέτα σε επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς η οικονομία χρειάζεται να “τρέξει” όσο πιο γρήγορα μπορεί και εμείς παίζουμε καθυστέρηση πιστεύοντας ότι η Ευρώπη θα δώσει άλλου είδους λύσεις, χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και έτσι να είναι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν μόνο να βοηθήσουν την οικονομία..

Related image

Η αγορά θα είναι αυτή που θα μας δώσει την κατεύθυνση της ίδιας της οικονομίας, μιας και το φαινόμενο του τελευταίου τριμήνου με την συσσώρευση και τους χαμηλούς όγκους έχει να παρουσιαστεί αρκετά χρόνια σε τέτοιο μέγεθος τουλάχιστον.

Ο τραπεζικός κλάδος περιμένει την λύση με τα κόκκινα δάνεια και ίσως είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά μιας και τα υπόλοιπα blue chips ουσιαστικά συσσωρεύουν για αρκετά χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος τους χωρίς ουσιαστική τάση έχοντας καταγράψει χαμηλά το 2012. Το Ελληνικό spread συνεχίζει την ανοδική του πορεία πλησιάζοντας την αντίσταση της ζώνης του 900 πολύ μακριά από το 450 που κατάφερε να βγει δοκιμαστικά στις αγορές το 2014 δείχνοντας την ανησυχία για την συνέχεια.

Από την άλλη τα εταιρικά ομόλογα έχουν ήδη βρεθεί σε επίπεδα που μπορούν να δοκιμάσουν νέες εκδόσεις γεγονός θετικό τουλάχιστον για κάποιες μεγάλες εταιρίες. Παραδείγματα σαν τον Φουρλή και την Ιντραλότ είναι θετικά μιας και δείχνει κινητικότητα από την στιγμή που ο τραπεζικός συνεχίζει να είναι ανήμπορος να λειτουργήσει σε φυσιολογικά μεγέθη. Ο ΓΔ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 585-590 για να πάρει κάποιο momentum και να σηκώσει και όγκους που θα μπορέσουν να το φέρουν και πάλι στην ζώνη του 630-650.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
FAST FINANCE SEC
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017