«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για να ανοίξει το ΧΑ – Τι θα ισχύσει για τους επενδυτές | Mikrometoxos.gr

«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για να ανοίξει το ΧΑ – Τι θα ισχύσει για τους επενδυτές

28.07.2015 16:39

Δόθηκε η έγκριση της ΕΚΤ στο σχέδιο Β των ελληνικών αρχών (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), προκειμένου να επαναλειτουργήσει το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα ενέκρινε η ΕΚΤ, οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές, ενώ ως προς τους Έλληνες επενδυτές θα υπάρχουν περιορισμοί στην χρησιμοποίηση του “παλιού” χρήματος το οποίο βρίσκεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς – θα επιτρέπεται η μεταφορά νέου “χρήματος” από τα σεντούκια, διαδικασία αμφιβόλου αποτελέσματος καθώς κανείς δεν θα θέσει τα χρήματα του υπο περιορισμούς.

Tο newmoney.gr προηγουμένως είχε τονίσει ότι, τελικώς επιλέχθηκε να θυσιαστούν οι Έλληνες επενδυτές ως “Ιφιγένεια” για να ξεκινήσει εκ νέου το χρηματιστήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή της ΕΧΑΕ, θα υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης των χρημάτων που υπάρχουν στα πιστωτικά υπόλοιπα στις χρηματιστηριακές. ( σ.σ Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν μέχρι να βγει η απόφαση οι επενδυτές μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στους λογαριασμούς μέσω κατάθεσης ή διαδικτυκά (e- banking).

Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ε.Κ αναμένουν να γραφεί η υπουργική απόφαση ώστε στην συνέχεια να καθοριστεί και πότε θα ανοίξει εκ νέου το χρηματιστήριο.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017